Wat 19 mensen zeggen over Het Verschil
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Top.
Eten prima, smaakvol en prachtig gepresenteerd.
Nieuwe locatie is ook een voltreffer, zowel binnen als buiten.
Chapeau om de overstap te durven doen van Aalst naar Lede.
Zeer geslaagd !!!. En de keuken en bediening zoals steeds op en top.
Het was zeer goed, dus een 9 als we veronderstellen dat uitstekend een 10 is. Bij het hoofdgerecht was men de wijn vergeten en hebben we die moeten vragen.
Mooi herenhuis, gezellig, vriendelijk. Parking.
Het viergangen Big Gourmand menu is een ontdekking van vele smaken.
Tafeltje van twee is ideaal om 100% te genieten.
Aanrader !
De bediening , gezelligheid en keuken hebben ons aangenaam verrast .De gekozen gerechten voldeden aan onze verwachtingen. Ook de apero was okido . Apero maison was zeker een voltreffer . Hier komen we zeker nog .
Proficiat
Ik had het gevoel dat de menukeuze te hoog gegrepen was voor dit restaurant.
Details klopten gewoon niet en de service was echt pover.
geen woordje uileg. Gevoel dat dit een massakeuken was.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Lede e.o.
Over Het Verschil
Keuken: Nederlands, Vis en zeevruchten
In de galmende stilte van dorpen waar ooit de tapkranen overuren draaiden en de bakkersgeur zich verspreidde, is er nu vaak slechts de adem van een paar onwrikbare overblijvers te horen. De melancholie van het verdwijnende ambacht waart rond in deze gehuchten. Eens bezaaid met zeven kroegen, twee broodbakkers, het krantenhuisje, de bloemenpracht, talloze banken, de wijsheid van de apotheker, de fietstovenaar en de oogmeester. In 2023, hebben deze dorpen zich soms moeten overgeven aan de moed van twee of drie dappere zielen. De dorpsslager wiens vleeskunst de tongen doet dansen, en die ene eetgelegenheid, die zich heeft genesteld als een eeuwige monoliet.
Peter en Pieter-Jan, van Het Verschil in Lede, zijn zulke hedendaagse helden. Ze schenken het dorp topgastronomie zonder de beurs te plunderen. Pieter-Jan, de jonge spruit van 25 lentes, dronk de kennis op als jobstudent in de eigen zaak en verfijnde zijn metier bij parels als Carcasse & The Jane, waar hij de wijnkunst tot in de toppen van zijn vingers beheerste. Namen die nostalgie ademen.
Peter, met een levensverhaal verrijkt door vijftig jaren, leerde de geheimen van het vak van grootmeesters zoals Jean-Pierre Bruneau en het legendarische Laurierblad van Guy Van Cauteren. Zijn tocht bracht hem ook bij de tafel van Patrick van het Overhamme en vervolgens stond hij aan het roer van een majestueus hotel in Brussel. Maar sinds 2001 is het in Lede, bij Het Verschil, dat zijn hart het luidst klopt.