Wat 19 mensen zeggen over Het Verschil
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Gezellig restaurant, vriendelijke bediening; wel een poos moeten wachten:vaste klanten die lang na ons toekwamen zaten al aan hun 2e gang voor wij onze eerste gang kregen. het overheerlijke eten maakte dat ons wachten beloond werd. De drank is er vrij prijzig en ik heb er een hekel aan dat men de dop van mijn spuitw...
Lees hele reviewGezellig restaurant, vriendelijke bediening; wel een poos moeten wachten:vaste klanten die lang na ons toekwamen zaten al aan hun 2e gang voor wij onze eerste gang kregen. het overheerlijke eten maakte dat ons wachten beloond werd. De drank is er vrij prijzig en ik heb er een hekel aan dat men de dop van mijn spuitwater wegneemt=bijna plat water tegen dat je het laatste beetje uitschenkt!
Voor de rest een aanrader voor mensen met verwende smaakpapillen;)
Tip top: ik was vergeten te vermelden dat ik geen rood vlees lust en toeval wil ,zeer licht gebakken lamskoteletjes op het menu . Maar geen probleem ,ik kreeg direct na vermelding een ander gerecht voorgeschoteld . Mijn man vond de lamskoteletjes trouwens zeer lekker.
Vergeleken met onze andere ervaringen via restaurantweek was dit zeer zeker de minste. Een aperitiefhapje niet gezien, brood bij voorgerecht hebben we zelf moeten vragen.Eerder bistro-resto ipv restaurant.
mochten de porties iets groter zijn geweest en de kwaliteit van de goedkoopste fles wijn beter (29€ fles), dan was het een zeer geslaagd etentje geweest.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Lede e.o.
Over Het Verschil
Keuken: Nederlands, Vis en zeevruchten
In de galmende stilte van dorpen waar ooit de tapkranen overuren draaiden en de bakkersgeur zich verspreidde, is er nu vaak slechts de adem van een paar onwrikbare overblijvers te horen. De melancholie van het verdwijnende ambacht waart rond in deze gehuchten. Eens bezaaid met zeven kroegen, twee broodbakkers, het krantenhuisje, de bloemenpracht, talloze banken, de wijsheid van de apotheker, de fietstovenaar en de oogmeester. In 2023, hebben deze dorpen zich soms moeten overgeven aan de moed van twee of drie dappere zielen. De dorpsslager wiens vleeskunst de tongen doet dansen, en die ene eetgelegenheid, die zich heeft genesteld als een eeuwige monoliet.
Peter en Pieter-Jan, van Het Verschil in Lede, zijn zulke hedendaagse helden. Ze schenken het dorp topgastronomie zonder de beurs te plunderen. Pieter-Jan, de jonge spruit van 25 lentes, dronk de kennis op als jobstudent in de eigen zaak en verfijnde zijn metier bij parels als Carcasse & The Jane, waar hij de wijnkunst tot in de toppen van zijn vingers beheerste. Namen die nostalgie ademen.
Peter, met een levensverhaal verrijkt door vijftig jaren, leerde de geheimen van het vak van grootmeesters zoals Jean-Pierre Bruneau en het legendarische Laurierblad van Guy Van Cauteren. Zijn tocht bracht hem ook bij de tafel van Patrick van het Overhamme en vervolgens stond hij aan het roer van een majestueus hotel in Brussel. Maar sinds 2001 is het in Lede, bij Het Verschil, dat zijn hart het luidst klopt.