Wat 19 mensen zeggen over Het Verschil
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Heel vriendelijk ontvangst en bediening
Het eten was uitstekend
Véloute van asperges zeer lekker, rode wijnsaus bij kabeljauw vonden we zelf net iets minder geslaagd. Chocoladesaus bij Dame Blanche eerder licht. Zeer vriendelijke bediening, wel relatief lang moeten wachten door het volle terras.
Leuke lunch , de BIB gourmand menu is zeker en vast zijn prijs waard en zeker via de actie van de restaurantweek. Gezellige en mooie zaak !
Wij hebben vooral passie gemist in dit restaurant. Al tijdens het binnenkomen was er geen vriendelijk of warm ontvangst. Een woordje uitleg hebben wij ook niet gekregen. Voor een goede sfeer en gezelligheid moet je hier zeker niet zijn. Het eten was gewoon goed. Enkel het soepje op basis van oesterzwammen was echt w...
Lees hele reviewWij hebben vooral passie gemist in dit restaurant. Al tijdens het binnenkomen was er geen vriendelijk of warm ontvangst. Een woordje uitleg hebben wij ook niet gekregen. Voor een goede sfeer en gezelligheid moet je hier zeker niet zijn. Het eten was gewoon goed. Enkel het soepje op basis van oesterzwammen was echt wel té hevig gekruid waardoor onze smaakpapillen verdoofd werden. Voor de rest viel er weinig op het eten aan te merken, maar wij zijn zeker niet met een 'waw-gevoel' naar huis gegaan. Dit was onze eerste keer, maar helaas ook onze laatste keer in restaurant Het Verschil.
Wij hebben een heerlijke avond gehad bij Het Verschil. Het eten was overheerlijk en verfijnd. De bediening was zeer vriendelijk en lette op alles. Het is er aangenaam om zitten.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Lede e.o.
Over Het Verschil
Keuken: Nederlands, Vis en zeevruchten
In de galmende stilte van dorpen waar ooit de tapkranen overuren draaiden en de bakkersgeur zich verspreidde, is er nu vaak slechts de adem van een paar onwrikbare overblijvers te horen. De melancholie van het verdwijnende ambacht waart rond in deze gehuchten. Eens bezaaid met zeven kroegen, twee broodbakkers, het krantenhuisje, de bloemenpracht, talloze banken, de wijsheid van de apotheker, de fietstovenaar en de oogmeester. In 2023, hebben deze dorpen zich soms moeten overgeven aan de moed van twee of drie dappere zielen. De dorpsslager wiens vleeskunst de tongen doet dansen, en die ene eetgelegenheid, die zich heeft genesteld als een eeuwige monoliet.
Peter en Pieter-Jan, van Het Verschil in Lede, zijn zulke hedendaagse helden. Ze schenken het dorp topgastronomie zonder de beurs te plunderen. Pieter-Jan, de jonge spruit van 25 lentes, dronk de kennis op als jobstudent in de eigen zaak en verfijnde zijn metier bij parels als Carcasse & The Jane, waar hij de wijnkunst tot in de toppen van zijn vingers beheerste. Namen die nostalgie ademen.
Peter, met een levensverhaal verrijkt door vijftig jaren, leerde de geheimen van het vak van grootmeesters zoals Jean-Pierre Bruneau en het legendarische Laurierblad van Guy Van Cauteren. Zijn tocht bracht hem ook bij de tafel van Patrick van het Overhamme en vervolgens stond hij aan het roer van een majestueus hotel in Brussel. Maar sinds 2001 is het in Lede, bij Het Verschil, dat zijn hart het luidst klopt.