Wat 62 mensen zeggen over Restaurant Barrel
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Restaurant was geheel volzet. Geen gek idee daar de keuken werkelijk subliem is. Heerlijk gegeten, mooie smaken. Wij zijn zeker degene die terug gaan komen.
Tijdens de restaurantweek met vrienden zoeken we steeds nieuwe ontdekkingen en dat was hier wel wat we vonden. Een kleine zaak met beperkt aantal couverts spreekt me steeds aan. Vriendelijke ontvangst door de gastvrouw Daisy.
Standaard kan het 3-gangen menu genomen worden met de mogelijkheid daaraan een 4de en 5de ...
Tijdens de restaurantweek met vrienden zoeken we steeds nieuwe ontdekkingen en dat was hier wel wat we vonden. Een kleine zaak met beperkt aantal couverts spreekt me steeds aan. Vriendelijke ontvangst door de gastvrouw Daisy.
Standaard kan het 3-gangen menu genomen worden met de mogelijkheid daaraan een 4de en 5de gang toe te voegen voor telkens 10€ extra wat we ook gedaan hebben. Je gaat trouwens niet alle dagen op restaurant (wij toch niet)
Starten na een amuse met carpaccio, deden we met rode poon en schorseneren, daarna het extra 4de tussengerecht van everzwijn met wortel en pimpernel, het 5de tussengerecht waren de coquille met kervelwortel. Als hoofdgerecht de fazant met buikspek en knolselder. Het dessert, een peer met witte chocolade. Bij alle super lekkere gerechten, mooi gepresenteerd op een leuk bordje een gepaste wijn uit het wijn arrangement (behalve bij het everzwijn was ik verrast door de witte wijn) maakte de avond compleet. Van aan tafel met zicht op de keuken maakte de sfeer nog beter. Een dikke duim voor het jonge koppel die de zaak runnen en terugkomen doen we zeker nog.
Lekker gezellig gegeten
Een gezellig avondje uit in Maison Thirion. Een vriendelijke bediening, gastronomische diner met de aangepaste wijnen. Alles was naar wens. Komen zeker terug.
fijne kennismaking met ongekende combinaties van smaken, soms wel iets aan de flauwe kant. Een klein snuifje zout loste dat op.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Lier e.o.
Over Restaurant Barrel
Keuken: Frans
Op de Mechelsesteenweg 436 in Lier vindt u Restaurant Barrel, een voormalige villa die werd omgebouwd tot restaurant waar men vertoeft in een huiselijke sfeer, waar de tijd even stilstaat en de ambacht tijd heeft om te rijpen.
Tien jaar geleden startten we ons restaurant in een prachtig herenhuis in Hoogstraten, Maison Thirion. In maart 2020 verhuisden we naar Lier en schrijven, hier onder de naam Barrel onze hernieuwde versie.
De naam BARREL
We zochten een korte naam, die in verbinding met voeding staat en tegelijkertijd onze eigenheid omvatte. Een vat of barrel, waarin de producten verfijnd worden en toenemen in kracht. Zo wordt onze keuken ook vaak door onze gasten omschreven: intens en puur van smaak. Als chef, Jeroen, hou ik van kwaliteit en ambacht, het mag met een twist. Hier wordt alles in huis bereid op een Franse basis met wereldse invloeden en met vele lokale producten die elkaar versterken. Ik, Daisy, ontvang je graag met de glimlach als gastvrouw en sta je als sommelier graag bij in je keuzes voor (Belgische) wijn, bier en alcoholvrije dranken. Verder trekken we graag in onze moestuin, voor het kweken van
(vergeten) groenten en kruiden die daarna de weg naar de keuken vinden.