Wat 110 mensen zeggen over La Source**
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Culinair zeer de moeite waard. Mag zeker opgenomen worden in een rijtje mij beter bekend, als Château Neercanne, Château St. Gerlach, restaurant Jerôme en Hotel Vonken. Ik heb zodanig genoten dat ik een vriend, die culinair wel wat eisen stelt, dit resrtaurant heb aanbevolen om oudejaarsavond te vieren.
Ik zal zeker deze gelegenheid blijven bezoeken.
Bij het binnenkomen zeer warm en correct onthaald door de gastheer, de jas werd mooi weggehangen. De bediening was zeer correct volgens de etiquette. Alles werd tijdig bijgevuld. Op vragen werd beleefd geantwoord. Wij hebben plaats gekregen aan de openhaard. Het eten was lekker maar kon beter. Smaken zaten echt goed...
Lees hele reviewBij het binnenkomen zeer warm en correct onthaald door de gastheer, de jas werd mooi weggehangen. De bediening was zeer correct volgens de etiquette. Alles werd tijdig bijgevuld. Op vragen werd beleefd geantwoord. Wij hebben plaats gekregen aan de openhaard. Het eten was lekker maar kon beter. Smaken zaten echt goed maar door de gehele beleving kreeg ik het gevoel in een restaurant te zijn met een Michelin ster. Ze hebben er geen en dit komt volgens mij door het eten. Want ik kan geen reden vinden waarom deze zaak geen ster zou verdienen. Alles was te vergelijken met sterren restaurants. Het eten was zeker beter als een normale brasserie, taverne of resto maar de omgeving vraagt net dat ietsje meer. Let op, ik heb een menu geconsumeerd en niet alle gerechten die er zijn. Mogelijk had ik een gerecht dat moeilijk lag voor de chef. Maar dit mag geen excuus zijn. Tip: een klein statief voor een damestas ontbrak. Dit restaurant is een topper die vooral in de herfst en winter sprookjesachtig overkomt. De bosrijke omgeving en openhaard gegoten in een prachtig interieur. Super doe zo verder en de ster zal zeker een feit zijn.
Menu: amuse van ganzenlever met abrikoos, voorgerecht schotse zalm met kaviaar van haring, hoofdmenu kwartel met een mousseline en groentjes, dessert was appeltaart anders met een bol ijs. Dit 2 maal. Dan 2 rosé champagnes aperitieven, 1 fles water, 1 maal aangepaste wijnen en 2 koffie’s voor een totaal van 124.9 euro.
mooie hapjes, maar verder te kunstig op bord, er liggen dingen die er niet bij horen, te veel is ook trop. Smaak is belangrijker!
veel koks willen zich bewijzen door er te veel op te leggen.. hoeft niet in zo een mooi kader..
zeer lekker eten in een prachtig kader
Plattegrond Alle restaurantdeals in Lanaken e.o.
Over La Source**
Het gastronomische Restaurant La Source** heeft twee Michelin-sterren, een Gault & Millau-score van 17/20 punten en is één van België’s 40 beste restaurants. Chef-kok Ralf Berendsen serveert de mooiste creaties van de haute cuisine om te bewijzen dat tegenpolen elkaar aantrekken, en dat wereldwijde culinaire invloeden samen kunnen komen in perfecte harmonie. Fijnproevers maken regelmatig een bedevaart naar het twee Michelin-sterrenrestaurant in Lanaken om zich te laten verwennen met gerechten van de chef zoals een Trio van Langoustine met Tandoori Masala, Miso en Couscous en Franse Foie Gras met Chinese Yuzu Tangerine en Belgisch gemberbier.
Het ambitieuze team van Restaurant ‘La Source’ staat onder leiding van Maître. Patrick Logister. Hij heeft een passie voor gastvrijheid, kwaliteit en innovatie. De exquise wijnkaart van Restaurant La Source beschikt momenteel over ongeveer 400 wijnen. Sommelier Thijs van Sambeeck is de man die verantwoordelijk is voor de voortreffelijke selectie van deze heerlijke wijnen. Bovendien adviseert Thijs u met veel passie over de specifieke selectie wijnen welke zijn geselecteerd bij de originele kookstijl van Ralf.