Amu

Belgisch | €€€
8,6 (97 reviews)
90% aanbevolen

Wat 97 mensen zeggen over Amu

8.6 Gebaseerd op 97 reviews. 90% van de gasten raden dit restaurant aan.
Eten
Service
Sfeer
Schrijf een review en deel je foto's

"Democratische smaakbommetjes"
9.3 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 10

Vanaf de buitenzijde verwacht je niet om in een zo mooi ingerichte zaak binnen te treden. Het interieur is perfect in evenwicht, oogt modern en stijlvol, maar straalt door de verlichting ook gezelligheid uit.

Het onthaal is joviaal en een pluspunt is dat een kaart met aperitieven aangeboden wordt, een ruime keuz...

Lees hele review

Vanaf de buitenzijde verwacht je niet om in een zo mooi ingerichte zaak binnen te treden. Het interieur is perfect in evenwicht, oogt modern en stijlvol, maar straalt door de verlichting ook gezelligheid uit.

Het onthaal is joviaal en een pluspunt is dat een kaart met aperitieven aangeboden wordt, een ruime keuze aan zeer redelijke prijzen (7 euro voor de huisaperitief, 6,50 euro voor een gin tonic). Het aperitief en de amuse met stokvis en meloenpareltjes zetten de smaakpapillen meteen open. Het hapje kondigt aan dat de chef van sterke smaken houdt.

Het voorgerecht gaat verder op deze weg, everzwijnham met peer, waartussen af en toe een smaakbommetje van gorgonzola, selder en look afgaat. Alles is zeer op mekaar afgestemd met begeleiding van een excellente Bulgaarse witte wijn.

Het hoofdgerecht was fazant met minispruitjes, kroketjes van pastinaak, met een hemelse saus, alles in een royale portie. De Italiaanse rode wijn is eveneens van een koninklijk kaliber.

Het dessert is iets eenvoudiger, maar even harmonieus in zijn smaken: ananas en panna cotta, maar met een gesofisticeerde begeleiding van een kleine pina colada.

Uiteraard zijn de mignardises bij de koffie huisgemaakt en een perfecte afsluiter van de maaltijd.

De chef is een jonge vrouw die durft te gaan voor uitgesproken smaakcreaties en die merkbaar nog veel potentieel heeft.

Ik zou iedereeen aanraden er nu naar toe te gaan, nu het nog kan aan een optimaal prijs/kwaliteitsniveau.

Kris op 15 december 2014

"Aanrader"
8.3 Keuken 9 | Service 8 | Sfeer 8

zeer lekker gegeten met goed gekozen aangepaste wijnen, vriendelijke attente bediening, gezellige sfeer. Kortom een aanrader, wij gaan zeker nog terug!

Nancy op 15 december 2014

"Aan te raden!"
8.0 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 8

Allereerst was het ontvangst vriendelijk. Er werd onmiddelijk naar de reservering gevraagd, de jassen aangenomen en de tafel aangewezen, alles zoals het moest zijn.

Toen we plaats hadden genomen werd ons duidelijk uitgelegd wat de opties waren en eventuele extra kosten die bij deze extra opties kwamen, duidelijk ...

Lees hele review

Allereerst was het ontvangst vriendelijk. Er werd onmiddelijk naar de reservering gevraagd, de jassen aangenomen en de tafel aangewezen, alles zoals het moest zijn.

Toen we plaats hadden genomen werd ons duidelijk uitgelegd wat de opties waren en eventuele extra kosten die bij deze extra opties kwamen, duidelijk maar vriendelijk. Er was zeker ruimte voor individuele keuzes (groep van 5 personen).

Het eten op zich was lekker en zeker genoeg om met een gevoel te vertrekken. Alhoewel ik geen fan ben van kaas waren sommige gerechten toch te smaken door de andere gerechten die in combinatie met de kazen tot zijn recht kwamen.

De wijnen waren ook goed en pasten zeker bij de verschillende gangen.

Tijdens het diner kon er ook al eens een verhaaltje af van de serveerster (het was een rustige zondagavond) en dat wordt altijd geapprecieerd, het toont een vriendlijke en gemoedelijke sfeer in mijn ogen.

Al bij al was het dus een aangename ervaring met lekker eten. Ondanks de rustige avond was de sfeer zeker goed en zijn we met een tevreden gevoel terug naar huis gegaan.

Mathias op 11 december 2014

"Ontdekking"
9.0 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 9

Restaurantweek. Enigzins hoge verwachtingen. Eerste indruk is veelbelovend: prachtige moderne inrichting en een heel vriendelijk onthaal.
Bij het aperitief komt een koud hapje : bolletje van stokvis met gemarineerde komkommerparels. Mooi gepresenteerd maar jammer voor ons niet echt onze smaak. Het broodmandje en d...

Lees hele review

Restaurantweek. Enigzins hoge verwachtingen. Eerste indruk is veelbelovend: prachtige moderne inrichting en een heel vriendelijk onthaal.
Bij het aperitief komt een koud hapje : bolletje van stokvis met gemarineerde komkommerparels. Mooi gepresenteerd maar jammer voor ons niet echt onze smaak. Het broodmandje en de lekkere olijfolie doet dit snel vergeten.
Het voorgerechtje:everzwijnham. Heel mooi bordje èn superlekker met daarbij verrassend een glas mooie droge hongaarse wijn.Toppie !
Ook het extra gerecht op basis van heilbot , hier met een sloveense wijn kan ons zeer bekoren.
Als hoofdschotel brengt men een fazantefilet gevuld met knolselder, begeleid met spruitjes en een superlekkere pastinaakkroket. Hierbij een geconcentreerde rode uit Verona. Type amarone.Weerom schot in de roos.
Na al dit tongstrelend geweld valt het nagerechtje ietwat tegen: gebakken (geroosterd ?) ananas.Mooi gepresenteerd met panacotta, gedroogde appel en een gesuikerd muntblaadje maar koude gebakken ananas is nu niet mijn ding.
Als afsluiter de koffie met snoepertjes.
Al bij al zeer lekker gegeten en gedronken. Alleen het totale whaw-gevoel ontbrak enigzins door die, voor ons althans, kleine "minnetjes". Maar zeer zeker de moeite om uit te proberen. Wij gaan dit zeker ook terug doen.

bert helsen op 09 december 2014

8.3 Keuken 8 | Service 9 | Sfeer 8

Lekker gegeten bij mensen die hun beroep met passie uitoefenen. Van kok tot bediening.

Erik Van Looveren op 06 december 2014

Plattegrond Alle restaurantdeals in Turnhout e.o.

Toon telefoonnummer

Over Amu

Keuken: Belgisch

Restaurant Amu biedt u pure en verfijnde gerechten die hun oorsprong vinden in landen over de hele wereld. 

Chef Marjanne Moonen en haar team bieden u elke maand een nieuw en gevarieerd menu. Er wordt u ook dagelijks een gerecht van de dag aangeboden. Dit alles in een gezellige omgeving in het centrum van Turnhout. 

RESERVEER RESERVEER
Alle restaurantdeals in Turnhout e.o.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden