Wat 97 mensen zeggen over Amu
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Vanaf de buitenzijde verwacht je niet om in een zo mooi ingerichte zaak binnen te treden. Het interieur is perfect in evenwicht, oogt modern en stijlvol, maar straalt door de verlichting ook gezelligheid uit.
Het onthaal is joviaal en een pluspunt is dat een kaart met aperitieven aangeboden wordt, een ruime keuz...
Lees hele reviewVanaf de buitenzijde verwacht je niet om in een zo mooi ingerichte zaak binnen te treden. Het interieur is perfect in evenwicht, oogt modern en stijlvol, maar straalt door de verlichting ook gezelligheid uit.
Het onthaal is joviaal en een pluspunt is dat een kaart met aperitieven aangeboden wordt, een ruime keuze aan zeer redelijke prijzen (7 euro voor de huisaperitief, 6,50 euro voor een gin tonic). Het aperitief en de amuse met stokvis en meloenpareltjes zetten de smaakpapillen meteen open. Het hapje kondigt aan dat de chef van sterke smaken houdt.
Het voorgerecht gaat verder op deze weg, everzwijnham met peer, waartussen af en toe een smaakbommetje van gorgonzola, selder en look afgaat. Alles is zeer op mekaar afgestemd met begeleiding van een excellente Bulgaarse witte wijn.
Het hoofdgerecht was fazant met minispruitjes, kroketjes van pastinaak, met een hemelse saus, alles in een royale portie. De Italiaanse rode wijn is eveneens van een koninklijk kaliber.
Het dessert is iets eenvoudiger, maar even harmonieus in zijn smaken: ananas en panna cotta, maar met een gesofisticeerde begeleiding van een kleine pina colada.
Uiteraard zijn de mignardises bij de koffie huisgemaakt en een perfecte afsluiter van de maaltijd.
De chef is een jonge vrouw die durft te gaan voor uitgesproken smaakcreaties en die merkbaar nog veel potentieel heeft.
Ik zou iedereeen aanraden er nu naar toe te gaan, nu het nog kan aan een optimaal prijs/kwaliteitsniveau.
zeer lekker gegeten met goed gekozen aangepaste wijnen, vriendelijke attente bediening, gezellige sfeer. Kortom een aanrader, wij gaan zeker nog terug!
Allereerst was het ontvangst vriendelijk. Er werd onmiddelijk naar de reservering gevraagd, de jassen aangenomen en de tafel aangewezen, alles zoals het moest zijn.
Toen we plaats hadden genomen werd ons duidelijk uitgelegd wat de opties waren en eventuele extra kosten die bij deze extra opties kwamen, duidelijk ...
Lees hele reviewAllereerst was het ontvangst vriendelijk. Er werd onmiddelijk naar de reservering gevraagd, de jassen aangenomen en de tafel aangewezen, alles zoals het moest zijn.
Toen we plaats hadden genomen werd ons duidelijk uitgelegd wat de opties waren en eventuele extra kosten die bij deze extra opties kwamen, duidelijk maar vriendelijk. Er was zeker ruimte voor individuele keuzes (groep van 5 personen).
Het eten op zich was lekker en zeker genoeg om met een gevoel te vertrekken. Alhoewel ik geen fan ben van kaas waren sommige gerechten toch te smaken door de andere gerechten die in combinatie met de kazen tot zijn recht kwamen.
De wijnen waren ook goed en pasten zeker bij de verschillende gangen.
Tijdens het diner kon er ook al eens een verhaaltje af van de serveerster (het was een rustige zondagavond) en dat wordt altijd geapprecieerd, het toont een vriendlijke en gemoedelijke sfeer in mijn ogen.
Al bij al was het dus een aangename ervaring met lekker eten. Ondanks de rustige avond was de sfeer zeker goed en zijn we met een tevreden gevoel terug naar huis gegaan.
Restaurantweek. Enigzins hoge verwachtingen. Eerste indruk is veelbelovend: prachtige moderne inrichting en een heel vriendelijk onthaal.
Bij het aperitief komt een koud hapje : bolletje van stokvis met gemarineerde komkommerparels. Mooi gepresenteerd maar jammer voor ons niet echt onze smaak. Het broodmandje en d...
Restaurantweek. Enigzins hoge verwachtingen. Eerste indruk is veelbelovend: prachtige moderne inrichting en een heel vriendelijk onthaal.
Bij het aperitief komt een koud hapje : bolletje van stokvis met gemarineerde komkommerparels. Mooi gepresenteerd maar jammer voor ons niet echt onze smaak. Het broodmandje en de lekkere olijfolie doet dit snel vergeten.
Het voorgerechtje:everzwijnham. Heel mooi bordje èn superlekker met daarbij verrassend een glas mooie droge hongaarse wijn.Toppie !
Ook het extra gerecht op basis van heilbot , hier met een sloveense wijn kan ons zeer bekoren.
Als hoofdschotel brengt men een fazantefilet gevuld met knolselder, begeleid met spruitjes en een superlekkere pastinaakkroket. Hierbij een geconcentreerde rode uit Verona. Type amarone.Weerom schot in de roos.
Na al dit tongstrelend geweld valt het nagerechtje ietwat tegen: gebakken (geroosterd ?) ananas.Mooi gepresenteerd met panacotta, gedroogde appel en een gesuikerd muntblaadje maar koude gebakken ananas is nu niet mijn ding.
Als afsluiter de koffie met snoepertjes.
Al bij al zeer lekker gegeten en gedronken. Alleen het totale whaw-gevoel ontbrak enigzins door die, voor ons althans, kleine "minnetjes". Maar zeer zeker de moeite om uit te proberen. Wij gaan dit zeker ook terug doen.
Lekker gegeten bij mensen die hun beroep met passie uitoefenen. Van kok tot bediening.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Turnhout e.o.
Over Amu
Keuken: Belgisch
Restaurant Amu biedt u pure en verfijnde gerechten die hun oorsprong vinden in landen over de hele wereld.
Chef Marjanne Moonen en haar team bieden u elke maand een nieuw en gevarieerd menu. Er wordt u ook dagelijks een gerecht van de dag aangeboden. Dit alles in een gezellige omgeving in het centrum van Turnhout.