Wat 2825 mensen zeggen over Restaurant Sel Gris*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Zoals altijd zeer originele gerechten en lekkere wijntjes
We kunnen het niet nalaten even te reageren op de ondermaatse quoteringen van ene Hr.Sic)‘Alain Bodarwé’ op 31 augustus ll.
Dergelijke nonsens halen – totaal onterecht – de cijfers omlaag van een SELGRIS –team voor wie niks te veel is om hun klanten in de watten te leggen.
AB had beter – vooraleer zijn quoteringe...
We kunnen het niet nalaten even te reageren op de ondermaatse quoteringen van ene Hr.Sic)‘Alain Bodarwé’ op 31 augustus ll.
Dergelijke nonsens halen – totaal onterecht – de cijfers omlaag van een SELGRIS –team voor wie niks te veel is om hun klanten in de watten te leggen.
AB had beter – vooraleer zijn quoteringen te geven – eens gekeken naar de tientallen en tientallen positieve quoteringen voor hem, vooraleer dergelijke onzin uit te kramen. Dan had hij kunnen vaststellen dat hij met dergelijke commentaar zichzelf volkomen belachelijk zou maken.
Wij waren ook in de SELGRIS op 30 augustus ’s middags toen deze AB aanwezig was.
Onze ervaringen, en dat zijn er nu 15 op iets minder dan de 2 jaar dat we SELGRIS hebben leren kennen, zijn totaal anders.
Eind 2011, dus een kleine 2 jaar geleden, zijn we klant geworden bij SELGRIS en zijn we zo overtuigd klant gebleven dat we ondertussen zo’n 15 keer SELGRIS hebben bezocht en graag ‘vaste klant’ zijn. We doen 90 km (heen+weer) enkel en alleen voor het 'genieten moment' in SELGRIS. En onze beoordelingen zijn steevast 10 op alle punten. Als het 15 keer 10 op 10 is moet het uitzonderlijk zijn, en dat is het ook !.
Telkens biedt de chef en zijn team als – surplus ‘aangeboden’ - voorproevertje ofwel diverse ‘zouten’ ofwel de ‘zouten ‘ + ‘diverse olijfolies’, en dit telkens vergezeld van een deskundige uitleg van een van de medewerkers. Hoe dikwijls we die uitleg ook al hebben gehoord, het blijft een zeer prettige belevenis, en een aanbieding die we ten zeerste appreciëren.
Vervolgens – en dat is ook steeds zo – tovert de chef met zijn team, een menu te voorschijn, waarvan de smaken, presentatie en kwaliteit prachtig zijn. Deze chef Frederiek is een absoluut creatief genie !!. Zoals hij ons zelf al aangaf : 'alles komt uit zijn hart' !.
Maar ons bevalt het onthaal en de bediening wel heel goed. Steeds correct maar tegelijkertijd immer heel vriendelijk en zo joviaal dat we ons steeds 'hartelijk welkom voelen' en dit gevoel al quasi 2 jaar behouden blijft.
Het is dan ook niet enkel totaal onterecht, maar zelfs hemeltergend, dat AB, die bij zijn favorieten op zijn facebook pagina enkel ‘broodjeszaken’ heeft staan als toppunt van culinair genot, en in die 1 maal dat hij langskomt, een topzaak als SELGRIS durft af te breken.
In tegenstelling tot de aanwezige honden die – zoals AB zelf stelt – zeer kalm waren, verkocht AB – die ons vooral is opgevallen als een blaaskaak en aansteller - zeer veel streken, waar menig aanwezige niet kon naast kijken. Hij MOEST en zou absoluut opvallen, 'de vedet' van de middag zijn.
En AB – voor wie het wellicht een 1ste kennismaking was met SELGRIS, heeft de lef te bepalen wat hem al dan niet aanstaat !.
En dat is veel, ga maar na :
- honden bevalt hem niet; nu ja, hij heeft niet graag ‘verdeelde aandacht’; hij verwacht dat alle aandacht alleen naar hem gaat zeker!
- keuken ontbreekt het aan smaken. Dit is toch gewoon te gek : ofwel mankeert er iets aan de smaakpupillen van AB ofwel …..ja, als je opperste culinair genot uit‘broodjes zaken’ komen ………, misschien nog erger : een combinatie van beide.
Neen AB, de keuken van SELGRIS barst van de smaken !.
- de bediening ontbreekt het aan een glimlach. We kennen de diverse teamleden van SELGRIS nu al een kleine 2 jaar, en zijn steeds heel vriendelijk, MET glimlach en vriendelijke woorden verwelkomd en bediend. Waar blijft deze AB het toch halen ???
- en de commentaar van AB op het tenue van de mensen in de zaal : is helemaal te gek om los te lopen.
Hoe is dan 'dergelijk uitkramen van onzin door AB' te verklaren ?. Ach, wellicht heeft deze fantastische zakenman, die dag geen al te beste zaken gedaan; en/of wil hij toch op een andere manier indruk maken op zijn 2 partners van die middag.
Beste Chef Frederiek, beste Maitre Dieter en beste hele SELGRIS-team : we willen met deze jullie graag een groot hart onder de riem steken.
We hebben, toen we bij jullie waren, al menige klant meer dan eens teruggezien, en blij teruggezien. Weerkerende blije klanten : HET bewijs dat het bij jullie WEL SUPER is !.
Gezien WIJ WEL steeds graag terugkomen, en er alle vertrouwen in hebben dat het super blijft, is het dan ook normaal dat we – reeds voor ons bezoek van 30 augustus ll.- al voor het volgende ‘moment van genieten’ hebben gereserveerd.
Tot over 2 weken !.
Westend Berner Familie - Jen en Fons & Geike en Mila De Bock - Charels, 05 september 2013.
I think that from the second we walked in the lady who looked after us made us immediately at home. The food was amazing and I could not fault anything. The nicest touch out of the meal was the chef coming out at the end of the meal which was totally unexpected. I will defiantly be coming back. The only thing I would say was put your website in English aswell.
Aangename bediening, goede uitleg bij de gerechten, zeer lekkere wijnen....
op naar de 2e ster....
Bien qu'ils soient restés très calmes, accepter 2 chiens de plus de 50kg à l'intérieur du restaurant ne nous a pas plu.
La cuisine, originale, manquait de saveurs.
Le service, professionnel, manquait de sourires.
L'ambiance, estivale, manquait de tenue (tongs, t-shirt de plage...).
Bref, nous n'y retournerons pas.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Duinbergen e.o.
Over Restaurant Sel Gris*
Keuken: Frans
Restaurant Sel Gris* bevindt zich achteraan de Zeedijk van Duinbergen, niet ver van het laatste plukje duinen. Vanuit het restaurant kijkt men uit over het strand en de zee. De hedendaagse strakke inrichting is sober en toch luxueus, en uitgevoerd in verschillende tinten grijs. Bij Sel Gris start alles bij liefde en passie, waarbij gekozen wordt voor een eerlijke keuken. Een eigentijdse variant van grootmoeders keuken, met veel smaak en toch een licht gevoel. Je ziet wat je eet en kunt genieten met alle zintuigen.
Eenvoud siert de gerechten bij Sel Gris.
Tijdens de Restaurant Week hebben tafels van meer dan 6 personen de mogelijkheid om te dineren aan de Chef's Table. Geef dit aan bij het reserveren, dan hoort u van het restaurant of dit mogelijk is.