Wat 294 mensen zeggen over Alter*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We werden er door het zaalpersoneel heel goed ontvangen en de bediening was prima, vriendelijk, beleefd. Het interieur was trendy maar toch gezellig en het eten was prima bereid! Dus voor herhaling vatbaar.
Een enorme sneeuwbui begeleidde ons op weg naar Altermezzo. Lekker lunchen, terwijl iedereen bij de haard blijft zitten. Wat een warme ontvangst door de bediening. "Neem plaats bij de verwarming", en vervolgens een drie uur lang pamperen van een heel aardige serveerster.Hier kookt een talent van nog geen twintig jaa...
Lees hele reviewEen enorme sneeuwbui begeleidde ons op weg naar Altermezzo. Lekker lunchen, terwijl iedereen bij de haard blijft zitten. Wat een warme ontvangst door de bediening. "Neem plaats bij de verwarming", en vervolgens een drie uur lang pamperen van een heel aardige serveerster.Hier kookt een talent van nog geen twintig jaar oud. Een genot voor de smaakpapillen en de ogen.Paprikasoep als amuse. Heerlijke zalm vooraf en eend als hoofdgerecht. Het klopte allemaal, mooie smaken en prachtige opmaak.We kregen zelfs een prédessert, want de mannen hadden wat uitgeprobeerd. Wel,goed geslaagd was dat in ieder geval. De wijnen waren voortreffelijk en goed gekozen door onze onvolprezen serveerster. Een mooie Alsace en een volle Languedoc. Zeer schappelijke totaalprijs tot slot. Dat maakt dat wij in ieder geval terugkeren, zeker in het voorjaar om het grootse terras uit te proberen. Ziet er als een hotspot uit.En wanneer het weer sneeuwt komen we gewoon ook.
Ontvangst en interieur waren subliem
Amuse, voorgerecht en dessert waren subliem
Hoofdgerecht miste wat smaak
Het etentje voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Zeer verfijnde presentatie. Lekkere smaken. We gaan zeker nog eens terug en zullen Altermezzo ook aanbevelen aan onze vrienden en kennissen.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Tongeren e.o.
Over Alter*
Keuken: Mediterraans, Frans
Altermezzo staat voor topgastronomie in een ongedwongen sfeer. Hier kookt een jonge, talentvolle en ambiteuze kok Jo Grootaers.
Op 09/09/09 begon dit mooie verhaal
Toeval bestaat niet… dacht Jo op 19 jarige leeftijd. Soms komen dingen gewoon op je pad en dan moet je er voor durven gaan. Dat hij niet eerst onder de vleugels van een topchef ervaring kon opdoen, weerhield hem er geenszins van om een technisch sterke en tegelijk creatieve kookstijl te ontwikkelen. Zijn keuken heeft de laatste jaren aan maturiteit gewonnen en is tot wasdom gekomen.
Met zijn typerende stijl en zijn jongensachtige bravoure weet hij zijn gasten te beroeren en hen een ervaring te bieden die hen nadien nog lang bijblijft. Jo kookt out of the box met veel buikgevoel en zonder recepturen zoals een muzikant die op zijn piano tokkelt en uiteindelijk een partituur schrijft. Hij haalt het maximum aan smaak uit een product zonder het te verbergen. Elk gerecht is puur en leesbaar.
De kaart wordt regelmatig aangepast aan het marktverse aanbod om u op maat te bedienen en omdat het juiste product in het juiste seizoen gewoon lekkerder is.