Wat 189 mensen zeggen over Le Grand Bleu
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Je zit er iets te dicht op elkaar maar eet er eerlijke ingrediënten die goed zijn klaar gemaakt.
Zeer lekker eten en een zeer vlotte bediening. Fijne keuken.
Een zeer aangename en lekkere avond met mijn vrouw en een vriendin.
De garnalen als wachtbordje waren lekker, niet de gepoeierde smaak & touch. We zijn nochthans zéér kritisch wat garnalen betreft want we eten die normaal de dag van de vangst zelf.
We duiken meteen in de mooie wijnkaart vol schappelijk geprijsde f...
Een zeer aangename en lekkere avond met mijn vrouw en een vriendin.
De garnalen als wachtbordje waren lekker, niet de gepoeierde smaak & touch. We zijn nochthans zéér kritisch wat garnalen betreft want we eten die normaal de dag van de vangst zelf.
We duiken meteen in de mooie wijnkaart vol schappelijk geprijsde flessen. We gaan voor een (eerste) fles Meursault.
Dan elk 3 oestertjes op wijze van de chef. Verdienstelijke garnituur van knappirige groenjtes maar ik vind een pure oester nog altijd top.
Gevolgd door 2 x Tongrolletjes in kreeftensaus met groentenjulienne: naar ik hoor lekkere vis en zéér lekkere saus. Ikzelf kreeg Rundscarpaccio met rucola en parmezaanschilfers: helemaal zoals men hoopt te krijgen, mooi vol bord en evenwitig gekruid.
Als tussendoortje, een traditie die een beetje aan populariteit inboet en daarom hier zo gewaardeerd: limoensorbet met espuma van Champagne: Zonder twijfel top.
Als hoofdschotel: elk een halve kreeft met getomateerde roomsaus met tomaat en courgette vergezeld van smeuïge aardappelpuree. Eigenlijk wel een mooie combinatie, heerlijke saus wederom, kreeftevlees lekker mals. Kleine bedenking: ook hier had ik graag nog een stukje pure kreeft kunnen proeven.
Als dessert krijgen we een duo van chocolademousse voorgeschotels. Ik denk dat dit meer dan een duo was, in elk geval meer dan ruim voldoende.
Koffie, thee en als allerlaatste naar buiten.
We hebben genoten van een gezellige bistrosfeer en supervriendelijke staff.
Dank.
Heel lekker gegeten in 'Le Grand Blue', perfecte bediening en heel sfeervol !
Het was voor de zoveelste keer fantastisch wat het eten en bediening betreft.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Gent e.o.
Over Le Grand Bleu
Keuken: Mediterraans, Vis en zeevruchten
De filosofie die schuilgaat achter Le Grand Bleu is simpel en heeft niet veel uitleg nodig: Verfijnde gerechten (met een knipoog naar vis, schaal- en schelpdieren), bereid op basis van dagverse kwaliteitsproducten tegen een betaalbare prijs! Genieten van een gastronomische maaltijd in een sfeervol kader moet wat volgens Le Grand Bleu immers voor iedereen toegankelijk zijn.