Wat 231 mensen zeggen over Vrijmoed**
Eten | |
Service | |
Sfeer |
De moeite waard!!
Alles was perfect behalve aperitief.
Je mag normaal geen champagne inschenken uit 2 verschillende flessen.
het eten was subliem!
We hebben genoten!
Fantastisch lekker geten
Sterren komen, sterren gaan, maar doen vooral dromen en…dat is wat we deden op een klaarlichte maar grijze middag in restaurant Vrijmoed in Gent. Dromen bij en van alles waarmee onze smaakpapillen overspoeld werden. Het werd één verwennerij van bij het aperitief (we kozen een mocktail op basis van veenbessen en...
Lees hele reviewSterren komen, sterren gaan, maar doen vooral dromen en…dat is wat we deden op een klaarlichte maar grijze middag in restaurant Vrijmoed in Gent. Dromen bij en van alles waarmee onze smaakpapillen overspoeld werden. Het werd één verwennerij van bij het aperitief (we kozen een mocktail op basis van veenbessen en oranjebloesem) tot en met de koffie.
De ontvangst verliep hoffelijk en met een lofbetuiging over de helm en het fluovestje waarmee we, als fietsend publiek, het tweesterrenrestaurant te vroeg binnenkwamen. We kregen, zoals gevraagd, een plaatsje, ver verwijderd van de deur en hadden het voordeel in een relatief rustig, maar een te donker hoekje en niet te dicht bij onze tafelburen aan ons culinair avontuur te beginnen. De menukaart, met zorg samengesteld speciaal voor “dining with the stars”, lag klaar en werd al vlug voorzien van uitgebreide commentaar. Er werd zelfs gevraagd of er iets bijstond wat we niet mochten of wilden eten. Onmiddellijk werd er een plaatsvervangend gerechtje voor 1 persoon voorgesteld aan de tafel, om aan de champignons te kunnen ontsnappen. De bediening verliep heel vlot en de tussentijden werden gerespecteerd. Je voelde aan dat er voldoende medewerkers aanwezig waren die vriendelijk en met de juiste afstand (letterlijk en figuurlijk) ook vragen beantwoordden. Alle gerechten waren stuk voor stuk “smaaktoppers”. Het was heerlijk de tijd te kunnen en willen nemen om alles te degusteren en te savoureren. Om bij de juiste terminologie te blijven, vonden we “dé kers op de taart” het tafelbezoekje van de chef-kok, die voor de talrijke bezoekers (iets teveel voor wat de ruimte eigenlijk aankan, waardoor de rust niet echt gegarandeerd is) tijd maakte voor evaluatiebabbeltje.
Op een vrijblijvende manier werden voorstellen gedaan om aanvullingen te doen: aperitief, water en wijnen, een extra dessert en de koffie achteraf maakten dat de uiteindelijke rekening vlug hoge toppen bereikte. Maar voor een dergelijke gebeurtenis, gekoppeld aan een gelegenheid, mag het af en toe wat straffer. Zeker als het de moeite waard is, zoals onze beleving en belevenis in restaurant Vrijmoed, een sterrenrestaurant waar we ons behandeld voelden als sterren.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Gent e.o.
Over Vrijmoed**
Keuken: Belgisch, Frans, Modern
In restaurant Vrijmoed** heeft chef Michaël Vrijmoed voor zijn medewerkers en zichzelf een tweede thuis gevonden. Michaël Vrijmoed kan worden omschreven als een kok uit de nieuwe generatie. In zijn restaurant gelegen in het hart van de levendige stad Gent brengt hij een hedendaagse keuken die barst van dynamiek, eigen signatuur en eerlijke smaken. Hierbij wordt hij geholpen door een jong, gedreven en getalenteerd team!
Vrijmoed is geen alledaagse eetgelegenheid. Maar wel een plaats waar hij steeds opnieuw zijn ervaringen, notities, losse gedachten en gesprekken met medewerkers en gasten smaak en vorm geeft. Met nieuwe gerechten of verbeterde versies. Hier werkt een rustig gedreven Michaël aan een repertoire van vandaag én morgen. Terwijl maître en sommelier Benjamin De Buck samen met zijn team aan tafel voor animo, schwung én een boeiend gevuld glas zorgt.