Wat 320 mensen zeggen over Restaurant Innesto*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Het was een perfecte culinaire belevenis en iedereen was super content.
Dit restaurant neigt naar de perfectie : warm onthaal, zeer vriendelijke bediening met stijl, aangenaam kader (strak modern met klassieke toetsen).
Gerechten waren zeer mooi uitgebalanceerd, gevarieerd en inventief. Schelvis en wilde eend waren topgerechten. Desserten waren zeer ingenieus en uiterst lekker (bv chol...
Dit restaurant neigt naar de perfectie : warm onthaal, zeer vriendelijke bediening met stijl, aangenaam kader (strak modern met klassieke toetsen).
Gerechten waren zeer mooi uitgebalanceerd, gevarieerd en inventief. Schelvis en wilde eend waren topgerechten. Desserten waren zeer ingenieus en uiterst lekker (bv choladebol gevuld met kers). Afsluiten met een mignardise-chariot is nooit gezien...
Tot slot : wijnkaart is zeer uitgebeid met keuze voor elk budget.
TOPADRES, komen zeker snel terug.
Na een indrukwekkend bezoek een jaar geleden nog maar eens geboekt voor een tweede ronde. Ditmaal met het Restaurant Festival wat inhoud dat je drie gangen all-in aangeboden krijgt voor “slechts” €60,-. Uitbreiding naar vier was mogelijk en dat wilde we wel.
Als aperitief een Villa la Vie en Rosé 2014 van Lionel Os...
Na een indrukwekkend bezoek een jaar geleden nog maar eens geboekt voor een tweede ronde. Ditmaal met het Restaurant Festival wat inhoud dat je drie gangen all-in aangeboden krijgt voor “slechts” €60,-. Uitbreiding naar vier was mogelijk en dat wilde we wel.
Als aperitief een Villa la Vie en Rosé 2014 van Lionel Osmin & Cie die goed bevalt. Het eerste hapje is al meteen indrukwekkend, een makaron van tomaat gevuld met smeuïge mozzarella en erop een takje verse basilicum, grote klasse! Ernaast een bereiding van langzaam gegaarde inktvis in een soepje van komkommer met toefjes crème van vadouvan. Lekker en subtiel gekruid.
De tweede ronde bestond uit een ijshoorntje gevuld met avocadoijs en grijze garnaal. Een verrassende smaken combinatie, mooi.
Het laatste hapje was een blokje langzaam gegaard en gelakt buikspek met ernaast een quenelle van gewelde quinoa aangezuurd met yuzu. Hierbij vond ik de rosé het mooist combineren.
De eerste begeleider werd keurig door de gastvrouw gepresenteerd, een Rueda 2014 van La Amendrera gemaakt in een frisse elegante stijl. Ernaast het extra gerecht met kreeft. Een stukje van de staart en van de schaar in een frisse tomaten bouillon met ernaast opgelegde tomaatjes, cilindertje fregola salade, schijfjes rauwe courgette en verschillende verse kruidenblaadjes. De kreeft was keurig gegaard, mooi op smaak en heerlijk in combinatie met de boullion. Er was veel afwisseling met het garnituur en goede smaak accenten door de verse kruiden. De wijn was een prima ondersteuner met zijn fijne zuren. Voor ons beide de topper van de middag.
De tweede begeleider was er een van de gerenommeerde Belgische wijnbouwer Jean-Marie Guffens. De “Verget de france” sans terroir 2013 gemaakt van chardonnay, viognier en sauvignon. Mooie zuren en subtiele rondingen. In een schaaltje een stuk op het vel gebakken kabeljauwfilet met ernaast tempura van softshell krab, crème van bergamot, cilinder spinazie, dubbel gedopte boontjes, oesterblad en een schuimige saus van strandkrabben. Keurige bereidingen en pure smaken zonder verrassende elementen waarbij de wijn keurig aansloot.
Voor bij het pièce een Portugese Alvarinho 2014 van Arca Nova, verfijnd met mooie mineraliteit, erg lekker. Chef Koen Verjans serveerde zelf de zeeduivel met witte asperges, quenelle mousseline van la ratte aardappel en een heerlijke, frisse, subtiel gekruide jus. Genieten weer van mooie pure smaken.
Dessertwijn was niet inbegrepen maar die wilde ik toch graag. Het werd een Maury 2011van Serre Romani, zwoel met tonen van zwart fruit. Het dessert zag er verzorgd uit, mooie kleuren en strakke vormen. Als basis een dunne crème van melk chocolade met knapperige structuren, erop een ring van pistachecrème en een kogel van chocolade mousse met een vulling van smeuïge kers. Ernaast een quenelle kersenijs, bronzen praline met amarena vulling, verse kers en stukjes fruitige rabarber. Een goede smakencombinatie met mooie texturen waarbij de balans met de wijn dik in orde was.
Als afsluiter nog een iets minder krachtige espresso met een uitgebreide keuze van de verzorgde friandise wagen.
Bediening was erg goed verzorgd met in de hoofdrol Sofie De la Riviere, die vorige keer met haar héle vriendelijke en spontane uitstraling al indruk op ons had gemaakt. Ze werd ditmaal ondersteund door het keukenteam, leuk!
Prijs-kwaliteitsverhouding is zeer goed tot uitstekend. Het all-in restaurant Festival menu koste €60,-, uitbreiding €12,50 en dessertwijn €8,-
We hebben wederom een hele mooie middag beleefd. De keuken van Koen Verjans is stabiel met hele goede bereidingen, modern en met mooie pure smaken. De lunch wordt goed bezocht en we raden het restaurant aan voor de levensgenieter en fijnproever.
Was dik in orde en heel gezellig
Heel lekker ,heel vriendelijke gastvrouw
Plattegrond Alle restaurantdeals in Houthalen e.o.
Over Restaurant Innesto*
Chef Koen van Restaurant Innesto* in Houthalen kiest elke dag opnieuw voor topproducten. Sofie neemt met glans de rol van gastvrouw voor haar rekening. Samen met hun team van gepassioneerde medewerkers geven ze dag na dag het beste van zichzelf.
Intense smaakvolle momenten die niet lang genoeg kunnen duren. Dit samengaand met de zeer uitgebreide wijnkaart die voor elk wat wils te bieden heeft: van betaalbaar tot exclusief. Buiten het restaurant beschikt Domein de Barrier over een tiental luxueuze ingerichte hotelkamers.