Wat 60 mensen zeggen over Hostellerie St-Nicolas**
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Het was de eerste keer dat we naar een 2sterren zaak zijn gaan eten. We hebben al in verschillende 1sterren zaken zowel in het binnenland als buitenland geweest, dus we kunnen ons wel "geoefende" of "ervaren" restaurantbezoekers noemen. Ons mening over hostellerie St-Nicolas:
1) ons medegasten zijn een kwartier late...
Het was de eerste keer dat we naar een 2sterren zaak zijn gaan eten. We hebben al in verschillende 1sterren zaken zowel in het binnenland als buitenland geweest, dus we kunnen ons wel "geoefende" of "ervaren" restaurantbezoekers noemen. Ons mening over hostellerie St-Nicolas:
1) ons medegasten zijn een kwartier later toegekomen: in de tussentijd is ons niets aangeboden geweest (geen aperitief,...). Een zwakke start van een avond...
2) de hapjes/amuses waren lekker, maar hadden geen meerwaarde tov andere betere keukens, toen begonnen we ons de vraag te stellen waar de meerwaarde van de tweede ster was
3) de voorgerechten: hetzelfde verhaal: lekker maar dan ook niet echt een meerwaarde, geen WOW-effect.
4) we hebben zelf ons wijnen gekozen en hebben dus niet gekozen voor de aangepaste wijnen. Het is de eerste keer dat we meemaken dat er geen enkele fles aan tafel werd open gedaan (of ben ik te streng voor een 2sterren zaak?). Wat mij nog meer verbaasde is dat de rode wijn werd gedecanteerd, terwijl er absoluut geen indicatie was dat dit moest gebeuren. Voor mij hoeft er geen show verkocht worden als het niet noodzakelijk is...
5) de hoofdgerecht was de dieptepunt: het varkensvlees dat we kregen was rubberachtig en moeilijk te snijden: zelfs geen vlees restaurantwaardig
6) positieve eindpunt: de desserts waren indrukwekkend en origineel, toen vonden we uiteindelijk de meerwaarde van de 2 sterren.
Samengevat: we hebben ons de hele avond af gevraagd waar St-Nikolaas zijn tweede ster heeft behaald. Eén ster kunnen we begrijpen, twee sterren moeilijker. Was het nu omdat we via Dining City hebben gereserveerd dat we een "mindere" menu en service hebben gekregen?
Maar feit was dat we met een ontgoocheling naar huis zijn gegaan en dat onze verwachtingen van een tweesterrenzaak spijtig genoeg niet waren ingelost en dit zou nooit de bedoeling moeten zijn van zo'n zaak...
Top keuken, leuk kader en klasse bediening
Zondermeer schitterend! Op het gevaar af van té kritisch te klinken: het dessert was niet van het niveau van het gehele diner. Daarvoor overheerste de witte chocolade te veel de rest van het dessert. Maar dat zal me zeker niet weerhouden om er terug te gaan. Echt een aanrader.
uitermate fijne en verzorgde bereidingen ; verrassende topwijnen ; vriendelijke en ongedwongen sfeer ; zeer mooie tuin ;
zeker hun 2 sterren waard !!
De vorige aktie was all-in voor 80€,nu all-in was 120€ per persoon.Toch een opmerkelijk verschil. De menu was 70€ plus 50€voor de all-in.????
Plattegrond Alle restaurantdeals in Elverdinge e.o.
Over Hostellerie St-Nicolas**
Keuken: Modern
Eettempel Hostellerie St.-Nicolas wordt gerund door Franky Vanderhaeghe en zijn echtgenote Sandra Nys. Alles staat in het teken van bord en klant, waar 'Genieten met een hoofdletter' centraal staat. In april 2002 verhuisde het ganse team naar het landelijke Elverdinge, aan de rijksweg tussen Veurne en Ieper.
Franky en zijn zoon Michael laten hun culinaire creativiteit ongeremd los op basis van lokale streek- en marktproducten. Uit de mondiaal geïnspireerde wijnkelder worden de mooiste wijnen getoverd die bij hun sublieme gerechten worden geserveerd.
Gastvrouwen Sandra & Marieke stellen samen met hun hele team alles in werk om uw bezoek aan Hostellerie Saint Nicolas memorabel te maken. Het enige wat u hoeft te doen is zitten en genieten van een bijzondere culinair ervaring.