Wat 455 mensen zeggen over Karel de Stoute
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We hebben genoten van een heerlijke avond waarbij we uiterst vriendelijk onthaald en bediend werden.
De gerechten waren erg lekker en origineel en kwamen vlot na elkaar. De aangepaste wijnen maakten het compleet. We komen zeker nog terug! Een aanrader....
Lekker eten
wat koude omkadering
Hoe chef Thomas De Muynck dit heeft weten klaar spelen voor 27 EUR is mij werkelijk een raadsel.
De gerechten waren creatief in combinaties, zeer evenwichtig gebalanceerd en telkens voorzien van een veelheid aan prikkels. Waar een goede brasserie vertrekt van vlees, patatten, groenten en eventueel saus, tekent me...
Lees hele reviewHoe chef Thomas De Muynck dit heeft weten klaar spelen voor 27 EUR is mij werkelijk een raadsel.
De gerechten waren creatief in combinaties, zeer evenwichtig gebalanceerd en telkens voorzien van een veelheid aan prikkels. Waar een goede brasserie vertrekt van vlees, patatten, groenten en eventueel saus, tekent men bij de Karel de Stoute niet voor minder dan 5 smaken per bord. Allemaal fijn en mild en in mekaar overvloeiend.
Voor 27 EUR verwacht je dat een kok een hint van zijn kunnen toont, maar ook noodzakelijkerwijze beperkt is door de kleine prijs. Daar hebben we niets van gemerkt. Zoals het in een toprestaurant hoort, waren zelfs amuses voorzien als opener (o.a. het bijzonder originele palingreepjes in karnemelkschuim zal mij nog enige tijd bijblijven). De heerlijk gemarineerde zalm bewees vervolgens de productkennis van de chef. Deze kwaliteit van zalm kan je als particulier moeilijk vinden. Als hoofdgerecht kregen we fazant voorgeschoteld - met het oog op het vermijden van enige verveling op onze tong was de chef zo attent geweest om deze op drie verschillende wijzen te bereiden. Het dessert was eenvoudig, maar ook daar was helemaal niets op aan te merken.
Bovendien had men de visie om bij deze gerechten ook aangepaste wijnen te voorzien aan een zeer redelijk prijsje. De witte wijn was goed zonder meer (van Italiaanse makelij, maar zowel druif als domein ontschieten mij), de rode wijn was een zachte voltreffer (Paul Mas levert steeds kwaliteit).
Voor enkele uren mochten wij tafelen in het paradijs, om nadien terug naar de barre koude gekatapulteerd te worden. Dit was prachtig. Er rest mij niets dan het voortzetten van mijn kruistocht om iedereen naar Karel de Stoute te lokken.
Door de weersomstandigheden woensdagavond is het ons, tot onze grote spijt, niet gelukt het restaurant te bereiken.
We hebben wel tijdig afgezegd.
Het ongure weer getrotseerd om er te geraken maar helaas niet op tijd(1u te laat). Hiervoor toonde de gastvrouw en gastheer alle begrip.
Dus een hartelijk ontvangst. Het eten was voortreffelijk.
En zeker de moeite om sneeuw en wind te trosseren. We keerden tevreden huiswaards.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Gent e.o.
Over Karel de Stoute
In het hartje van Gent klopt ook het culinaire hart van chef-kok Thomas De Muynck en zijn vrouw Lien Van de Velde. Liefde voor het vak, passie voor de stiel & smaken vol stijl: zij regeren in Karel De Stoute.
In het historische Patershol, in een pand met karakter, bieden ze u een prachtig menu met karakter. Niets dan een (h)eerlijke keuken, met enkel dagverse producten.
Karel De Stoute: dat is genieten van pure smaken, je laten verrassen door de creativiteit van de chef, de persoonlijke bediening van Lien, je onderdompelen in een culinaire droom. Seizoensgebonden menu's, gezelligheid, een goed glas: in Karel De Stoute proef je het verschil. Altijd betaalbaar, nooit onder de lat, altijd hemels lekker.