Wat 176 mensen zeggen over Saint Christophe
Eten | |
Service | |
Sfeer |
11 juli, een zonnige dag met +25°. Er werd ons een tafel in de tuin aangeboden, helaas is de zon. Toen we daar liever niet wilden zitten, werd de gastvrouw er bij gehaald. Ik stelde voor om de gedekte tafel even mee te verplaatsen. 'Dat gebeurt niet!' was letterlijk het enige snauwend antwoord en de parasol werd ope...
Lees hele review11 juli, een zonnige dag met +25°. Er werd ons een tafel in de tuin aangeboden, helaas is de zon. Toen we daar liever niet wilden zitten, werd de gastvrouw er bij gehaald. Ik stelde voor om de gedekte tafel even mee te verplaatsen. 'Dat gebeurt niet!' was letterlijk het enige snauwend antwoord en de parasol werd open gezet. Probleem opgelost. We hadden een 4 gangen lunch besteld. De menukaart werd voorgelegd. Later hebben we ons gerealiseerd dat er vijf gangen op stonden en geen vier. We opteerden voor het dessert i.p.v. de kaastafel.
Amuses waren blijkbaar niet voorzien en naar brood hebben we moeten vragen. 'Oh, ik wist niet dat we ook Portugese wijn op de kaart hadden!' ... verbaasde ons wel even.
We kregen ons voorgerecht, de combinatie leek ons raar. Onderaan een salade die wak geworden was door de dressing, daarop de babykreeft. Dit werd afgedekt door een stuk foie gras en een krokantje van parmezaan. De foie was lekker, maar de combinatie met de kreeft ontging ons. De kreeft ging dan ook totaal de mist in.
De duif van de hoofdschotel was perfect gebakken. Helaas was de broccolini en het pijpajuintje zo taai dat je ze amper kon doorsnijden met het nochtans scherpe vleesmes.
Bij het behoorlijke dessert realiseerde we ons dat we eigenlijk maar drie gangen gezien hadden. We attendeerden de serveuze daar op. Noch de chef, noch de gastvrouw liet zich zien. De uitleg die we kregen was dat het vijfde gerecht voor het diner 's avonds was. Akkoord , maar dan voeg je een ander blaadje in je menu zonder dat gerecht. Van de twee voorgerechten hadden ze besloten eentje te maken omdat die smaken perfect combineerden, en zo eindigden ze met drie gerechten. Nonsens natuurlijk. Die combinatie was, zoals reeds gezegd, totaal ongepast. Naar onze mening was het een 'noodoplossing' en werd onze twee voorgerechten gedegradeerd tot één miskleun ... planning? gebrek aan ingrediënten?spanningen in de keuken?
De gastvrouw, die nochtans altijd de wijn kwam bijvullen, liet zich niet meer zien. Na de koffie hebben we dan maar zelf de fles in de ijsemmer gezocht en uitgeschonken. Bediening? Respect voor de klant?
Kortom, na twee goede passages in dit restaurant, was dit een totale afknapper. We kunnen voor hen alleen maar hopen dat ze zowel de keuken als de bediening terug op punt krijgen. Prijs/kwaliteit/service was deze lunch dus zeker ondermaats, en hebben ze bij deze een klant verloren.
Lekker en vers. Bazin wat kortaf. Staat weinig/niet open voor kritiek. Chef daarintegen heel vriendelijk.
Zondag reservering gemaakt rond 10:45 voor een tafel van 2 om13:30, voor ons een uurtje rijden van Herzele naar kortrijk.10min voor aankomst krijgen we telefoon van de vrouw van het restaurant dat ze telefonisch afspraken maakt en dat ze geen tafel meer heeft.Ik zeg wij zijn hier 3kwartier aan het rijden voor niks.K...
Lees hele reviewZondag reservering gemaakt rond 10:45 voor een tafel van 2 om13:30, voor ons een uurtje rijden van Herzele naar kortrijk.10min voor aankomst krijgen we telefoon van de vrouw van het restaurant dat ze telefonisch afspraken maakt en dat ze geen tafel meer heeft.Ik zeg wij zijn hier 3kwartier aan het rijden voor niks.Komt haar man aan de lijn en die antwoord zoekt hij je keer op de markt jong heel onbeleefd.
fijne keuken
Was super lekker en heel vriendelijk .Konden buiten zitten.Komen zeker nog terug
Plattegrond Alle restaurantdeals in Kortrijk e.o.
Over Saint Christophe
Chef Olivier Dewulf en vrouw Sophie bieden u in de Saint-Christophe in Kortrijk een opmerkelijk hartelijke ontvangst en een creatieve keuken in een kader waar kunst en gastronomie samenkomen. U kan in het restaurant en in de 3 privézaaltjes op de eerste verdieping gezellig tafelen met zakenrelaties of met de familie. Bij mooi weer is er de mogelijkheid om buiten op het zonnige terras te eten.
Resoluut wordt gekozen voor topkwaliteit over de hele lijn. De keuze van de ingrediënten bepaalt voor meer dan 50 % het niveau van het eindproduct. Zij opteren voor de beste producten met een optimale bereidingswijze, zonder onnodige kunstgrepen. Wie uit eten gaat, wil de aroma's en smaken immers ten volle kunnen appreciëren. Alles wordt ter plaatse bereid, van de tapas bij het aperitief, over de verschillende soorten brood tot de zoetigheden. Het streven naar perfectie komt ook op de wijnkaart tot uiting, tal van exquise Franse en wereldwijnen maken uw gastronomische ervaring compleet.
Beste heer Luyten,
we waren eerder van plan hier niet op te antwoorden, maar daar uw commentaren zo absurd zijn, alsnog een reactie. U kwam binnen, uw tafel zat op dat ogenblik half in de zon, geen enkel probleem, dan doen we de parasol wat open. De tafels verschuiven wij echter niet, 1) is Arduin, en dus heel zwaar 2) De tafels zijn op terras opgesteld richting zon. Vervolgens, .. u hebt geen aperitief genomen,.., dan serveren wij ook geen hapjes, ergens trekken wij een lijn. U hebt een fles wijn van € 45 besteld, die u met 4 over het ganse menu hebt geconsumeerd. Ivm de Portugese wijn, mijn excuses dat mijn vrouw niet onmiddellijk de link legde dat we deze hadden, we hebben echter 300 à 350 verschillende wijnen in onze kelder, die ik geregeld vernieuw. In verband met het menu, het eerste gerecht, salade v kreeft, foie gras en truffel, die we inderdaad combineren daar dit al meer dan 20 jaar een terugkomende klassieker is en waar we héél wat succes mee hebben, helaas niet bij u. Het duifje, daarbij serveren we idd crispy groenten, niet kunnen doorsnijden met een laguiole mes ..?? U vroeg dan nog om het '5e gerecht', die we enkel 's avonds serveren (opgelegde prijzen en gangen door Dining-City) , dit staat ook héél duidelijk vermeld op de gekregen menukaart.
Ma bon. Vervolgens spanning in de keuken ? ;) ;) Blijkbaar was er op alles iets, spijtig want hebben al meer dan 200 dining -city's gehad de voorbij maand en die waren telkens vol lof.
Mijn vrouw is idd om 14u vertrokken naar haar winkel, daar alle hoofdgerechten reeds door waren en er ginds een afspraak was. Dat het meisje in de zaal de fles niet heeft uitgeschonken, daarvoor onze excuses, ze dacht dat de fles leeg was. Geloof ons, zeker geen teken van min respect.
En als u door 1 'mindere' passage wegblijft, tja ik wens u verder veel succes toe.
Groeten
Olivier Dewulf