Wat 109 mensen zeggen over Mangerie 't Cruydt
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Je neemt plaats alsof het je eigen eetkamer is, heel knus en gezellig en met zicht op de keuken. De kok komt je ook even verwelkomen en je krijgt een behaaglijk gevoel, geheel anders dan in grote restaurants. Het restaurant heet een 20-tal couverts waardoor het rust uitstraalt.
Het menu: Na het amuse kwam als voor...
Je neemt plaats alsof het je eigen eetkamer is, heel knus en gezellig en met zicht op de keuken. De kok komt je ook even verwelkomen en je krijgt een behaaglijk gevoel, geheel anders dan in grote restaurants. Het restaurant heet een 20-tal couverts waardoor het rust uitstraalt.
Het menu: Na het amuse kwam als voorgerecht een taartje van gerookte paling, een tussengerecht (+ 9 €) een op vel gebakken zeebaars, hoofdgerecht een rosé gebakken hertenkalf met vergeten groenten en als dessert een parfait van amarena kersen met espuma van mandarijn. Elk gerechtje was tot in de puntjes verzorgd en heerlijk van smaak. De gerechten werden met een perfecte tussentijd geserveerd waarvoor chappeau aan de kok die alleen de keuken rund.
Voor de dranken kozen we voor de aangepaste wijnen bij het gerecht waarvoor dit restaurant ook een bijzonder geslaagde formule had. Je betaalde per glas en kon dus kiezen wanneer je een glas over sloeg. (zeker voor de chauffeur een pluspunt) 6 € voor een goed gevulde beker, zeker niet overdreven.
We kijken al uit naar een derde bezoek.
Mooi kader, vriendelijk ontvangst,lekker eten , iets te lang tussen de gerechten .
vriendelijke ontvangst door de kok-eigenaar, maar we vonden het eten minder als anders. Droge korstjes op onze fazantenfilet en kleine porties. Amuse soepje vonden we ook niet lekker. De garçon (weekeinddienst) moet nog veel leren wat de etiquette betreft. Sfeer was echter wel gezellig in het restaurant.
We hebben lekker gegeten, de presentatie op de borden was ok maar de porties waren veel te klein. Wij dienden € 26,50 te betalen voor de HUISWIJN wat wij toch wat overdreven vonden voor een gewone huiswijn. De rekening klopte niet, maar dat werd probleemloos opgeslost.
Klein, knus en gezellig ingericht restaurant. We boekten hier een diner in het kader van de restaurantweek. Vriendelijke ontvangst van zowel de ober als de kok. Het eten was zeer verfijnd en lekker. We kozen voor de aangepaste wijnen bij elk gerecht: subliem! Een klein minpuntje: de porties (van bv de hoofdschotel) zijn niet zo erg groot.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Hoogstraten e.o.
Over Mangerie 't Cruydt
Keuken: Frans
In zowel de unieke ambiance van de Mangerie als in het ernaast gelegen Greenhouse, hebben kookkunstenaar Barry Smeekens en Maarten Zilverschoon en zijn team en de decorateurs Chris en Jef Verheijen, hun ideeën op smaakvolle wijze gestalte gegeven. De plannen werden daar, in een eendrachtige samenwerking, gesmeed en verwezenlijkt.
Het resultaat mag gezien worden: een fraaie samengang tussen de kook- en decoratiekunsten, tussen de tongstrelende culinaire creaties van ’t Cruydt en het oogstrelende antiek, tussen de beeldende kunst en de interieur- en tuindecoraties van de Greenhouse.