Wat 453 mensen zeggen over Kook- en Wijnatelier Petit Cuistot
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Een heerlijke avond doorgebracht in Petit Cuistot. De gerechten waren niet alleen overheerlijk. Ze zagen er ook prachtig uit, bijna jammer om die schilderijtjes op ons bord stuk te maken door ze op te eten. Elke gang was bijzonder. Elke keer was er spijt na de laatste hap.
Een avondje bij Petit Cuistot, dat is voor ons pure verwennerij!
Hier komen we terug, dat is zeker!
Heerlijk menu in een gezellig kader.. Genoten!
Ons gezelschap was zeer tevreden. Wij hadden een gezellige namidag...top keuken
Le petit cuistot...de kleine kok....misschien wel niet al te groot in lichaamslengte, maar des te groter in de keuken en in de bediening. Mooie, uitgepuurde gerechten waarbij het product centraal staat. Wie een voorgerecht creëert met elk deel van de prei en die deze onderschatte groente op verschillende manieren (g...
Lees hele reviewLe petit cuistot...de kleine kok....misschien wel niet al te groot in lichaamslengte, maar des te groter in de keuken en in de bediening. Mooie, uitgepuurde gerechten waarbij het product centraal staat. Wie een voorgerecht creëert met elk deel van de prei en die deze onderschatte groente op verschillende manieren (gegrild, als saus en als granité) harmonieus tot zijn recht laat komen, geeft blijk van klasse. Het zoutvaatje had hier naar mijn mening wat meer gebruikt mogen worden, maar dat is subjectief natuurlijk.
Kabeljauw vergezeld van schorseneer, karnemelk en oester waren de basisingrediënten voor een tussengerecht met een perfecte balans tussen ziltigheid, aciditeit en zoetheid. Zeer smaakvol!
Het hoofdgerecht op basis van longhaas, spruiten en shitake was naar mijn bescheiden mening te eentonig. Alle producten werden mooi bereid en perfect gegaard, maar de focus hier lag teveel op het gegrilde dat leidde tot een hoog bitterheidsgehalte van dit gerecht. Ik hou van bitterheid in gerechten, begrijp me niet verkeerd, maar counter dit met fraicheur en aciditeit om het geheel interessant te houden!
Afsluiten deden wij met een prachtig dessert op basis van chocolade, tijm, gedroogde appelsien en....OMG.... ijs van aardpeer. Hail to the chef!!! In 1 woord..perfectie!
Alsook mijn hail to the som en gastvrouw! Mijn allergrootste dankuwel voor het samenstellen van zo'n interessante wijnkaart! Voor ieder wat wils in verschillende prijsklasses en vooral van topkwaliteit (Nicolas Joly, Johannes Geil, Philipp Wittmann,...) binnen hun range.Echt mooi om te zien dat hier zoveel aandacht wordt aan besteedt zodat we ons niet blauw moeten betalen aan wijn en water (3,5 euro per persoon voor de ganse maaltijd). Hier kan nog menig (top)resto Iets van leren.
Het mag duidelijk zijn dat het plaatje klopt. Wij hebben er van genoten en zeker tot binnenkort. Top!
Topadres!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Lier e.o.
Over Kook- en Wijnatelier Petit Cuistot
Gezellig en vooral lekker tafelen in een relaxt kader met een 'no nonsense' karakter. Dat is waar Nils en Annelies van Restaurant Kook- en Wijnatelier Petit Cuistot voor staan. Hun team wordt perfect aangevuld door Willem, sommelier van dienst. Samen willen ze de gasten laten genieten van eerlijk & lekker eten, verrassende wijnen en een spontane, gemoedelijke bediening. Hier geen ingewikkelde gerechten maar pure eenvoud die alle smaken ideaal tot zijn recht doen komen. Bij mooi en warm weer is het gezellig tafelen op het terras. Want wat is er in de zomer beter dan heerlijk genieten van de zon met een glas wijn.