Wat 370 mensen zeggen over Huis de Colvenier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Na eerdere goede ervaringen met vergelijkbare restaurants in Belgie, viel dit tegen. De 4- gangen lunch was kwalitatief en kwantitatief niets bijzonders. Niet slecht, maar bereikte bij lange na niet het niveau van eerdere restaurants. De bediening is voor verbetering vatbaar, geen of te weinig uitleg over het opgedi...
Lees hele reviewNa eerdere goede ervaringen met vergelijkbare restaurants in Belgie, viel dit tegen. De 4- gangen lunch was kwalitatief en kwantitatief niets bijzonders. Niet slecht, maar bereikte bij lange na niet het niveau van eerdere restaurants. De bediening is voor verbetering vatbaar, geen of te weinig uitleg over het opgediende en geen vraag of wij tevreden waren en of het gesmaakt had. Geen interesse??
Verder neem ik het restaurant kwalijk dat er geen melding op de website noch telefonisch was, dat in dat weekend de binnenstad autoloos was en wij in chaotische stad belandde, waar iedereen een parkeerplaats zocht. Vanaf de parkeerplaats was het vervolgens 1,7km lopen voor wij in het restaurant waren. Alles bij elkaar niet echt voor herhaling vatbaar.
Top, vriendelijk, aanrader, super lekker eten!
.
Aperitief in wijnkelder genomen, was heel gezellig, heel lekker gegeten, voor het restaurant was voor ons iets te veel licht. Ze houden rekening met je wensen. Een aanrader
We hadden er meer van verwacht vermits het toch een bekende naam was in de Antwerpse restaurant scene en we dit via vrienden kado hadden gekregen maar ...
Bij ontvangst voelde we ons niet echt welkom - Werden begeleid naar de aperitief zone in de kelderverdieping - waar dat we bijna een spurt moesten trekken om da...
We hadden er meer van verwacht vermits het toch een bekende naam was in de Antwerpse restaurant scene en we dit via vrienden kado hadden gekregen maar ...
Bij ontvangst voelde we ons niet echt welkom - Werden begeleid naar de aperitief zone in de kelderverdieping - waar dat we bijna een spurt moesten trekken om dame in kwestie bij te houden! - Werden dan verzocht onze aperitief te bestellen - zonder kaart of keuze - moesten maar rond kijken en dan onze keuze door geven -> in de kelder staan misschien wel duizenden 'lege & volle' flessen - hoe moet ik hier kiezen... Niet echt hoe ik het had verwacht...
Voorstelling Chef kok...
Dan kwam Chef kok zelf vragen welke menu we hadden genomen / of A la Carte - Vermits eerste keer wisten we niet goed wat de menu was en of we nog konden overschakelen naar a la carte - werd ons geen info gegeven over de menu of a la Carte - enkel de mededeling dat kok wel moest weten wat hij moest klaar maken.. snappen we natuurlijk maar ook hier beter communicatie / kaart / begeleiding zoals het hoort?
Tevens wist de chef kok ook nog de opmerkelijke vraag te stellen of we een menu met aangepaste wijnen wilde - wisten nog niet wat we gingen eten laat staan wat we gingen drinken - maar vermits reactie niet snel genoeg kwam van ons - kwam er dan nogal de sarcastische opvatting van de chef kok - Of gaat ge gewoon water drinken.... tja...
Terug op restaurant etage
Niet echt hedendaags interieur maar ja dat is keuze als het eten maar lekker is ...
Jammer genoeg voor een 'sterrenzaak' hebben we de menu gegeten die we ook met oudjaar mogelijks bij de grootouders eten - misschien wel beetje kort door de bocht maar hiervoor gaan we niet op restaurant - zeker geen stars maaltijd!
jammer...
Besluit
Enkele tientallen jaren terug was dit waarschijnlijk de place to be - maar ik denk dat er in Antwerpen betere spots zijn voor lekker te gaan eten in een ster waardig kader en waar je wel warm wordt onthaald als klant.
Tip - koppen bij elkaar steken en tijd voor verandering! zowel interieur als (kelder + restaurant) en sterwaardig menu geven!
Dan kom ik zeker terug!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Antwerpen e.o.
Over Huis de Colvenier
Keuken: Frans
Ervaar een unieke beleving in restaurant Huis de Colvenier in Antwerpen. Huis De Colvenier verrast zijn gasten dagelijks met een gastronomisch menu op basis van marktverse producten. Meer dan alleen een heerlijk diner bezorgen zij u een buitengewone belevenis. Reeds 30 jaar ontvangt chef-kok Patrick van Herck gasten in zijn restaurant. Zij waarderen zijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.
De Chef begeleidt u naar zijn open keuken waar iedereen welkom is om even in de potten te kijken. Een smaakvolle kabeljauw die vakkundig gefileerd wordt terwijl de fond zachtjes pruttelt op een klein vuurtje en de sous chef à la minute krachtig een sabayon klopt. De geur van zoete desserts, oogstrelende gerechten en het ritmisch getik van de fouet. Voor elke gastronoom smaakt dit als een amuse.