Wat 370 mensen zeggen over Huis de Colvenier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Misschien ligt het allemaal een beetje aan mij. Ik ben van eenvoudige komaf en wou wel eens iets mee maken dat niet echt mijn ding is, maar waar anderen met veel lof over spreken. Met andere woorden: ik wou mijn wereld ook eens leren kennen en te weten komen of chique gaan eten de prijs ook waard is. Mijn portemonne...
Lees hele reviewMisschien ligt het allemaal een beetje aan mij. Ik ben van eenvoudige komaf en wou wel eens iets mee maken dat niet echt mijn ding is, maar waar anderen met veel lof over spreken. Met andere woorden: ik wou mijn wereld ook eens leren kennen en te weten komen of chique gaan eten de prijs ook waard is. Mijn portemonnee vindt alvast van niet. Het menu dat je hier voorgeschoteld krijgt, kan een handige en toegewijde huisvrouw met behulp van het kookboek van de boerinnenbond ook klaarmaken. Uiteraard moet ze dan wel eerst langs alle winkels en markten om de ingrediënten bij elkaar te krijgen. Daar kruipt natuurlijk wel heel veel tijd en geduld in, en natuurlijk ook in eten maken zelf. Maar of dat je hiervoor zo veel geld moet uitgeven?
Toegegeven: het is wel lekker in de Colvenier, maar niet zoveel extra als dat ik dacht dat het ging zijn.
Gewoonlijk sta ik zelf in de keuken. Deze keer wou ik mezelf eens laten verwennen. Ik had al veel over dit restaurant gehoord en daarom wou ik wel eens weten wat hier zo speciaal aan was, toen mijn man voorstelde dat we in de Colvenier zouden gaan eten. Alhoewel ik van mezelf vind dat ik behoorlijk kan koken, kon di...
Lees hele reviewGewoonlijk sta ik zelf in de keuken. Deze keer wou ik mezelf eens laten verwennen. Ik had al veel over dit restaurant gehoord en daarom wou ik wel eens weten wat hier zo speciaal aan was, toen mijn man voorstelde dat we in de Colvenier zouden gaan eten. Alhoewel ik van mezelf vind dat ik behoorlijk kan koken, kon dit restaurant me toch bekoren. Ik ga eigenlijk niet zo graag op restaurant. Je weet niet altijd wat je op je bord krijgt. Dit was hier duidelijk anders. Dit klasserestaurant staat duidelijk voor meerwaarde. Ik ben blij dat mijn partner mij uit mijn eigen keuken wegkaapte zodat wij hier konden gaan eten, want ik voelde mij hier niet alleen culinair verwend. Deze chef kok is niet alleen een vakman, hij is ook erg galant!
Ik ben blij dat ik hier gisteren nog kan gaan eten. Hier dien je niet voor niets op voorhand te reserveren. De keuken mag dan wel een beetje te ‘gewoon’ zijn voor sommigen, het kader is dat alvast niet. Wat een klasse, wat een ontvangst! Zeker niet om elke week te gaan eten, zelfs niet elke maand, maar wel een aan...
Lees hele reviewIk ben blij dat ik hier gisteren nog kan gaan eten. Hier dien je niet voor niets op voorhand te reserveren. De keuken mag dan wel een beetje te ‘gewoon’ zijn voor sommigen, het kader is dat alvast niet. Wat een klasse, wat een ontvangst! Zeker niet om elke week te gaan eten, zelfs niet elke maand, maar wel een aanrader voor speciale gelegenheden. Voor mij mag de kok zijn muts wel ophouden tijdens de bediening.
Ik kan de Franse keuken goed smaken en heb dan ook genoten van het klassieke menu. Voor mij moet het niet altijd exotisch zijn, daar om kan ik dit restaurant wel waarderen, alhoewel ik er moet bij zeggen dat het niet geschikt is voor ieders beurs.
Misschien waren mijn verwachtingen net iets te hoog : voor dit bedrag had ik wat meer verwacht dan alleen maar goed bereide klassieke gerechten. De toegevoegde waarde bleef jammer genoeg uit. Prima klaargemaakt, maar zonder fantasie. Wel een aanrader voor wie enkel houdt van traditionele keuken en niet van verrassingen.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Antwerpen e.o.
Over Huis de Colvenier
Keuken: Frans
Ervaar een unieke beleving in restaurant Huis de Colvenier in Antwerpen. Huis De Colvenier verrast zijn gasten dagelijks met een gastronomisch menu op basis van marktverse producten. Meer dan alleen een heerlijk diner bezorgen zij u een buitengewone belevenis. Reeds 30 jaar ontvangt chef-kok Patrick van Herck gasten in zijn restaurant. Zij waarderen zijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.
De Chef begeleidt u naar zijn open keuken waar iedereen welkom is om even in de potten te kijken. Een smaakvolle kabeljauw die vakkundig gefileerd wordt terwijl de fond zachtjes pruttelt op een klein vuurtje en de sous chef à la minute krachtig een sabayon klopt. De geur van zoete desserts, oogstrelende gerechten en het ritmisch getik van de fouet. Voor elke gastronoom smaakt dit als een amuse.