Cucina Marangon

Italiaans | €€€
8,9 (186 reviews)
97% aanbevolen

Wat 186 mensen zeggen over Cucina Marangon

8.9 Gebaseerd op 186 reviews. 97% van de gasten raden dit restaurant aan.
Eten
Service
Sfeer
Schrijf een review en deel je foto's

9.3 Keuken 9 | Service 10 | Sfeer 9

Altijd een gastvrije ontvangst. Door de heerlijke omkadering van van wijn e.d. ben je altijd iets meer kwijt dan gepland, maar met alle plezier.

Anoniem op 10 juni 2012

9.0 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 9

Een heerlijk diner, tot in de puntjes verzorgd. En het smaakt naar meer....

Anoniem op 09 juni 2012

7.7 Keuken 8 | Service 7 | Sfeer 8

Lekker gegeten- gerechtjes niet al te groot maar lekker - wijn per glas te verkrijgen - mooie grote glazen kregen echter kleine hoeveelheid wijn van de kelner (dat is jammer) - huisaperitief redelijk prijzig - toch geslaagde avond

Anoniem op 09 juni 2012

9.7 Keuken 9 | Service 10 | Sfeer 10

Het was al weer even geleden dat we onze favoriet in Turnhout hadden aangedaan. Dit komt doordat de Venetiaanse hapjes avond is vervangen door het Wijnmakerdiner waar een aardig prijskaartje aan hangt. We kwamen het restaurant tegen in de lijst van de restaurantweek deelnemers dus hebben we weer eens gereserveerd.
...

Lees hele review

Het was al weer even geleden dat we onze favoriet in Turnhout hadden aangedaan. Dit komt doordat de Venetiaanse hapjes avond is vervangen door het Wijnmakerdiner waar een aardig prijskaartje aan hangt. We kwamen het restaurant tegen in de lijst van de restaurantweek deelnemers dus hebben we weer eens gereserveerd.
Gelukkig was het goed weer en konden we met de fiets. Een hartelijk ontvangst wachtte ons. Opvallend was de wisseling van bezetting. De maître stond vanmiddag in de keuken en de chef vervulde de rol van maître/sommelier en tevens hield hij de regie in de keuken.

We kregen een keurig gedekte tafel in het romantisch ingerichte restaurant. Er speelt gezellige Italiaanse muziek op de achtergrond en omdat we vanmiddag de enige gasten zijn heeft dit een echte meerwaarde. We bestellen een stille witte als aperitief en de chef serveert een Trebbiano D'Abruzzo 2010 van het huis Villa Medoro, een bloemige neus met een toets van peer, lekker. Het menu gebracht en de wijnkaart met de wijnen per glas worden aangereikt en toegelicht. We bestellen de extra gang en laten de chef de begeleidende wijnen kiezen. We mogen ook even de wijnkaart inkijken, een uitgebreide collectie wijnen uit alle streken van Italië in alle prijsklassen.

De amuse wordt uitgeserveerd, een drieluik van kleine gerechtjes. Een polenta met stokvis, een pizza met pikante uiencompote, een kip wortel salade en een reep focaccia, een aangename opwarmer met fijne smaken.

Het oven verse brood wordt uitgeserveerd, vijf geschakelde bolletjes in de vorm van een vijf op de dobbelsteen. Hierbij twee olijfolies, een uit het zuiden die wat pikanter is en een uit de Toscane. In twee bolletjes is verse peper verwerkt, de enthousiaste chef licht dit toe en laat hierbij zijn collectie verse pepers zien, leuk.

De witte wijn wordt door geschonken bij het voorgerecht en daar hadden we geen probleem mee.
Op een mooi bord carpaccio van Zeewolf met hierop een rolletje algen, beukenzwammen, de voor mijn nieuwe kapperappel, druppels paprika concentraat, blaadjes rucola en een pijnboompitjes vinaigrette. Een mooie combinatie van subtiele smaken met wat krachtige smaken zoals de rucola. De kapperappel was smaakvol met een beetje een olijven structuur. De wijn was een goede begeleider en gaf het gerecht de finishing touch.

De tweede wijn komt uit Basilicata, “Il Preliminare” 2011 van het huis Cantine del Notaio een blend van Aglianico 30%, Chardonnay 30%, Moscato 20%, Malvasia 20% waarbij de rode Aglianico opvalt. Een uitbundig bloemige neus met tonen van rijpe meloen, heerlijk. Uit de keuken Ravioli gevuld met schapenmelkricotta, saus van mascarpone en kerstomaatjes, druppels basilicum pesto en afgewerkt geraspte parmezaan. Een heerlijk vegetarisch gerecht waarbij de chef van relatief eenvoudige producten toch iets speciaals heeft weten maken, complimenten. De wijn was een uitstekende begeleider, erg smaakvol en de basilicum pesto had een aangenaam effect op de wijn waardoor hij nog iets complexer werd.

Voor het hoofdgerecht gaan we terug naar het huis Villa Medoro, de Rosso del Duca 2009 een Montepulciano D'Abruzzo. Een diepe robijnrode kleur, mooie complexe neus en zijdezachte afdronk, heerlijk! Op het bord getrancheerde varkensrug, flan van jonge bladspinazie, bloemkool mousseline, risotto met vier groentes en een heerlijke saus. Blije gezichten toen het kannetje op tafel bleef. Goede pure smaken, de uitblinker was de saus die mooi op smaak was en de heerlijke wijn die het gerecht ondersteunde naar een hoger niveau.

Geen dessertwijn geselecteerd. Het dessert was opgebouwd uit drippings van vanille- en chocolade saus met hierop een parfait van amandelnoga waarop drie verse frambozen met ernaast chocoladecrumble. Een lekker dessert.

Als afsluiter een heerlijke Italiaanse espresso met een bordje friandises die van matig tot erg lekker waren.

Bediening door de chef was een waar genoegen, op een enthousiaste wijze presenteert hij de gerechten en wijnen en verteld hij over zijn/onze passies. Zo zijn we te weten gekomen dat in Turnhout de Belgische kaviaar wordt gekweekt verkocht onder de naam Royal Belgian Caviar. Bij de carpaccio gerecht van het restaurantweek menu hoort normaal de gekweekte steur, deze is door de hogere kostprijs vervangen door zeewolf.

Prijs kwaltijd is prima, menu 30,-, wijn 5,- en 6,- per glas, fles water 4,- en espresso 5,-.
We hebben weer een fijne culinaire middag beleeft en genoten van de gastvrijheid van de familie Marangon, we zijn ook gemotiveerd om toch eens zo'n wijnmakersdinner te gaan beleven. Een aanrader voor de de liefhebber van de verfijnde Italiaanse keuken.

Ad Wijgerde op 09 juni 2012

9.0 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 9

alles was prima in orde
zer gezellige gastvrouw

Anoniem op 09 juni 2012

Plattegrond Alle restaurantdeals in Turnhout e.o.

Toon telefoonnummer

Over Cucina Marangon

Keuken: Italiaans

Cucina Marangon ligt in Turnhout met een typische Italiaanse keuken. Liana en Fabio Marangon ontvangen hun gasten met zuiderse zwierigheid. Op het bord komen eigentijdse creaties met als uitvalsbasis de keuken uit de Veneto en Noordoost-Italië. Cucinamarangon komt steeds vernieuwend en allerminst klassiek uit de culinaire hoek. Het doel is om voortdurend eenvoudige en lekkere gerechten te creëren, die alle aan hetzelfde strakke criterium moeten voldoen: de intrinsieke kwaliteit van het basisproduct moet onberispelijk zijn! Sinds ze meer dan 20 jaar geleden hun klassiek Italiaans eethuis omvormden tot een sterk Venetiaans geïnspireerd restaurant is Cucinamarangon uitgegroeid tot dé referentie in Vlaanderen en Nederland wat betreft de echte Italiaanse gastronomie.

RESERVEER RESERVEER
Alle restaurantdeals in Turnhout e.o.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden