Wat 936 mensen zeggen over Lijsterbes
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Na 2 jaar proberen (en dus minstens 4 edities van de restaurantweek later) was het mij - via een voorverkoop code - eindelijk gelukt om een plaatsje voor 2 te bemachtigen tijdens de restaurantweek in de Lijsterbes.
En het mag gezegd: het was meer dan de moeite waard!
De ingrediënten zijn meestal zeer herkenbaar, m...
Na 2 jaar proberen (en dus minstens 4 edities van de restaurantweek later) was het mij - via een voorverkoop code - eindelijk gelukt om een plaatsje voor 2 te bemachtigen tijdens de restaurantweek in de Lijsterbes.
En het mag gezegd: het was meer dan de moeite waard!
De ingrediënten zijn meestal zeer herkenbaar, maar toch zo fijn en anders gebracht. Dit restaurant heeft zijn ster en hoge quotering in Gault Millaut meer dan verdiend!
Opvallend was ook dat het eten gang na gang beter werd, met als absolute hoogtepunt het mille feuilles dessert.
Het enige minpunt is dat sterrenrestaurants nog steeds foie gras op de menu zetten en dit als een delicatesse willen overbrengen. Foie gras is een zieke lever van een mishandeld dier en hoort bijgevolg niet op je bord te liggen. Ik vroeg om mijn gang met de foie gras te mogen overslaan, maar gezien er tamelijk wat personeel werkt bij de Lijsterbes, was deze boodschap niet tijdig overgekomen en brachten ze mij enkele minuten later toch de zieke eendenlever. Ik vond 't zonde dat er een dier maandenlang heeft moeten afzien hiervoor, te meer omdat ik 'm niet heb opgegeten.
Voor de rest was alles prima. Vlotte en vriendelijke bediening, gezellige sfeer, ... Het was zeker de moeite waard om 2 jaar te wachten en hopelijk moeten we nu niet nog eens 2 jaar wachten eer we nog eens kunnen deelnemen aan de restaurantweek in de Lijsterbes.
Wij hebben enorm genoten van ons etentje in Lijsterbes.
Alles was opperbest. Heel aangenaam om het aperitief eerst ergens anders te drinken.
Zeker de moeite om eens terug te gaan.
Heel lekker ! Een bezoek aan De Lijsterbes is steeds een feest. De chef is zo fair om tijdens de promoweek dezelfde kwaliteit en hoeveelheden te bieden. Top !
bijzonder lekker en origineel menu. Niettegenstaande de actie was de kwaliteit en het aanbod top. Er werd zeker niet minder geserveerd.
Het was een ongelooflijk aangename kennismaking met dit restaurant en z'n fantastisch verfijnde keuken. Hier keren we zeker terug!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Berlare e.o.
Over Lijsterbes
Keuken: Mediterraans, Frans, Vis en zeevruchten
In Restaurant Lijsterbes in Berlare doen ze elke dag hun best om de gasten te verleiden, maar dan met natuurproducten die met de nodige creativiteit zijn bereid. Sorbus aucuparia is de wetenschappelijke naam van de Lijsterbes. Sorbus is Latijn voor vrucht, terwijl aucuporb vogelvangst betekent. De Romeinen gebruikten de oranje bessen van deze boom als lokaas.
Maar er is meer. De Lijsterbes is een inspirerende ontmoetingsplaats waar u culinair kan fijnproeven en interessante mensen leert kennen. Het is een beleving waarbij het gezonde, lekkere eten het bindmiddel van sociaal contact vormt: het startpunt van een open minded food sharing community.