Wat 936 mensen zeggen over Lijsterbes
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Ons etentje in De Lijsterbes kan ik zeker niet slecht noemen maar prijs/kwaliteit had ik toch veel meer verwacht. De rekening was uiteindelijk 174 Euro voor 2 personen (glas Cava kost bv 11 Euro -, fles water kost 9 Euro, ...)
Onlang bracht ik een bezoek aan De Herborist (diner) alsook aan De Gouden Harynck (lunch...
Lees hele reviewOns etentje in De Lijsterbes kan ik zeker niet slecht noemen maar prijs/kwaliteit had ik toch veel meer verwacht. De rekening was uiteindelijk 174 Euro voor 2 personen (glas Cava kost bv 11 Euro -, fles water kost 9 Euro, ...)
Onlang bracht ik een bezoek aan De Herborist (diner) alsook aan De Gouden Harynck (lunch) en beiden waren toch wel enkele niveau's hoger.
Eerlijkheidshalve was De Herborist een heel stuk duurder - rekening was 250 Euro voor 2 personen - (maar dan voor een 7-gangen menu) en aten we de lunch in De Gouden Harynck (waar de rekening dan weer goedkoper was).
Op geen enkele manier heeft het menu in De Lijsterbes ons verrast of was de menu een ontdekking.
De quotatie van 17/20 in Gault Millau van De Lijsterbes stel ik dan ook sterk in twijfel.
Na 2 jaar proberen (en dus minstens 4 edities van de restaurantweek later) was het mij - via een voorverkoop code - eindelijk gelukt om een plaatsje voor 2 te bemachtigen tijdens de restaurantweek in de Lijsterbes.
En het mag gezegd: het was meer dan de moeite waard!
De ingrediënten zijn meestal zeer herkenbaar, m...
Na 2 jaar proberen (en dus minstens 4 edities van de restaurantweek later) was het mij - via een voorverkoop code - eindelijk gelukt om een plaatsje voor 2 te bemachtigen tijdens de restaurantweek in de Lijsterbes.
En het mag gezegd: het was meer dan de moeite waard!
De ingrediënten zijn meestal zeer herkenbaar, maar toch zo fijn en anders gebracht. Dit restaurant heeft zijn ster en hoge quotering in Gault Millaut meer dan verdiend!
Opvallend was ook dat het eten gang na gang beter werd, met als absolute hoogtepunt het mille feuilles dessert.
Het enige minpunt is dat sterrenrestaurants nog steeds foie gras op de menu zetten en dit als een delicatesse willen overbrengen. Foie gras is een zieke lever van een mishandeld dier en hoort bijgevolg niet op je bord te liggen. Ik vroeg om mijn gang met de foie gras te mogen overslaan, maar gezien er tamelijk wat personeel werkt bij de Lijsterbes, was deze boodschap niet tijdig overgekomen en brachten ze mij enkele minuten later toch de zieke eendenlever. Ik vond 't zonde dat er een dier maandenlang heeft moeten afzien hiervoor, te meer omdat ik 'm niet heb opgegeten.
Voor de rest was alles prima. Vlotte en vriendelijke bediening, gezellige sfeer, ... Het was zeker de moeite waard om 2 jaar te wachten en hopelijk moeten we nu niet nog eens 2 jaar wachten eer we nog eens kunnen deelnemen aan de restaurantweek in de Lijsterbes.
Na 2 jaar proberen (en dus minstens 4 edities van de restaurantweek later) was het mij - via een voorverkoop code - eindelijk gelukt om een plaatsje voor 2 te bemachtigen tijdens de restaurantweek in de Lijsterbes.
En het mag gezegd: het was meer dan de moeite waard!
De ingrediënten zijn meestal zeer herkenbaar, m...
Na 2 jaar proberen (en dus minstens 4 edities van de restaurantweek later) was het mij - via een voorverkoop code - eindelijk gelukt om een plaatsje voor 2 te bemachtigen tijdens de restaurantweek in de Lijsterbes.
En het mag gezegd: het was meer dan de moeite waard!
De ingrediënten zijn meestal zeer herkenbaar, maar toch zo fijn en anders gebracht. Dit restaurant heeft zijn ster en hoge quotering in Gault Millaut meer dan verdiend!
Opvallend was ook dat het eten gang na gang beter werd, met als absolute hoogtepunt het mille feuilles dessert.
Het enige minpunt is dat sterrenrestaurants nog steeds foie gras op de menu zetten en dit als een delicatesse willen overbrengen. Foie gras is een zieke lever van een mishandeld dier en hoort bijgevolg niet op je bord te liggen. Ik vroeg om mijn gang met de foie gras te mogen overslaan, maar gezien er tamelijk wat personeel werkt bij de Lijsterbes, was deze boodschap niet tijdig overgekomen en brachten ze mij enkele minuten later toch de zieke eendenlever. Ik vond 't zonde dat er een dier maandenlang heeft moeten afzien hiervoor, te meer omdat ik 'm niet heb opgegeten.
Voor de rest was alles prima. Vlotte en vriendelijke bediening, gezellige sfeer, ... Het was zeker de moeite waard om 2 jaar te wachten en hopelijk moeten we nu niet nog eens 2 jaar wachten eer we nog eens kunnen deelnemen aan de restaurantweek in de Lijsterbes.
Na 2 jaar proberen (en dus minstens 4 edities van de restaurantweek later) was het mij - via een voorverkoop code - eindelijk gelukt om een plaatsje voor 2 te bemachtigen tijdens de restaurantweek in de Lijsterbes.
En het mag gezegd: het was meer dan de moeite waard!
De ingrediënten zijn meestal zeer herkenbaar, m...
Na 2 jaar proberen (en dus minstens 4 edities van de restaurantweek later) was het mij - via een voorverkoop code - eindelijk gelukt om een plaatsje voor 2 te bemachtigen tijdens de restaurantweek in de Lijsterbes.
En het mag gezegd: het was meer dan de moeite waard!
De ingrediënten zijn meestal zeer herkenbaar, maar toch zo fijn en anders gebracht. Dit restaurant heeft zijn ster en hoge quotering in Gault Millaut meer dan verdiend!
Opvallend was ook dat het eten gang na gang beter werd, met als absolute hoogtepunt het mille feuilles dessert.
Het enige minpunt is dat sterrenrestaurants nog steeds foie gras op de menu zetten en dit als een delicatesse willen overbrengen. Foie gras is een zieke lever van een mishandeld dier en hoort bijgevolg niet op je bord te liggen. Ik vroeg om mijn gang met de foie gras te mogen overslaan, maar gezien er tamelijk wat personeel werkt bij de Lijsterbes, was deze boodschap niet tijdig overgekomen en brachten ze mij enkele minuten later toch de zieke eendenlever. Ik vond 't zonde dat er een dier maandenlang heeft moeten afzien hiervoor, te meer omdat ik 'm niet heb opgegeten.
Voor de rest was alles prima. Vlotte en vriendelijke bediening, gezellige sfeer, ... Het was zeker de moeite waard om 2 jaar te wachten en hopelijk moeten we nu niet nog eens 2 jaar wachten eer we nog eens kunnen deelnemen aan de restaurantweek in de Lijsterbes.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Berlare e.o.
Over Lijsterbes
Keuken: Mediterraans, Frans, Vis en zeevruchten
In Restaurant Lijsterbes in Berlare doen ze elke dag hun best om de gasten te verleiden, maar dan met natuurproducten die met de nodige creativiteit zijn bereid. Sorbus aucuparia is de wetenschappelijke naam van de Lijsterbes. Sorbus is Latijn voor vrucht, terwijl aucuporb vogelvangst betekent. De Romeinen gebruikten de oranje bessen van deze boom als lokaas.
Maar er is meer. De Lijsterbes is een inspirerende ontmoetingsplaats waar u culinair kan fijnproeven en interessante mensen leert kennen. Het is een beleving waarbij het gezonde, lekkere eten het bindmiddel van sociaal contact vormt: het startpunt van een open minded food sharing community.