Wat 938 mensen zeggen over Lijsterbes
Eten | |
Service | |
Sfeer |
amuse-bouche onoverzichtelijk geserveerd in 'bootvorm' bord
jammer dat borden voor hoofdgerecht niet verwarmd
waren
pretentieus personeel
Op woensdag 9 juni gingen we, samen met vrienden, gaan eten naar 'De Lijsterbes' aan het Donkmeer.
Toen we reserveerden bleek er gewerkt te worden met 2 shiften. De eerste shift ging door om 18u30, de tweede om 20u45. Met gevolg dat met z'n vieren op het terras moesten gaan zitten om te aperitieven in afwacht...
Lees hele reviewOp woensdag 9 juni gingen we, samen met vrienden, gaan eten naar 'De Lijsterbes' aan het Donkmeer.
Toen we reserveerden bleek er gewerkt te worden met 2 shiften. De eerste shift ging door om 18u30, de tweede om 20u45. Met gevolg dat met z'n vieren op het terras moesten gaan zitten om te aperitieven in afwachting dat de eerste eters hun maaltijd verorberd hadden.
Op het terras plaats nemen? Ja graag, mocht het op dat moment niet koud en regenachtig zijn, wat spijtig genoeg in België vaak het geval is en dus ook weer op 9.06.
We bestelden met ons vieren als aperitief een glas champagne, wat achteraf 13 euro het glas bleek te kosten, toch niet min.
Na ongveer een uurtje konden we aan tafel. In die periode kregen wel een aantal hapjes gepresenteerd, maar we waren er niet echt van onder de indruk.
Er werd ons het menu voorgesteld met de aangepaste wijnen, waar we graag op in gingen.
We kregen als voorgerecht roodbaars en als hoofdgerecht eend geserveerd. Beide lekkere gerechten, eenvoudig, maar zeer puur. Niets op aan te merken. Van een sterrenrestaurant hadden we misschien iets meer verwacht, maar we kunnen zeker niet klagen dat het niet lekker was. Met de wijnen werd wel erg karrig omgesprongen, maar op die manier konden we zeker niet met een kater naar huis gaan, dus dat was een voordeel. Uiteindelijk werd wel 15 euro aangerekend voor de aangepaste wijnen. 15 euro voor 2 kleine glazen wijn, opnieuw niet min.
Uiteindelijk bracht ons dit alles in een totaal plaatje van 75 euro per persoon, wat uiteindelijk prijs/kwaliteit het ons zeker niet waard was.
We lieten het echter niet aan ons hart komen, en maakten er toch nog een gezellige avond van.
Wij dachten dat de week van de smaak net de bedoeling had om op een goedkopere manier eens iets betere restaurants te leren kennen, zodanig dat we in de toekomst nog eens terug konden gaan of toch minstens volop reclame konden maken voor het restaurant. Maar spijtig genoeg zal dit voor het restaurant 'De Lijsterbes' niet het geval zijn. Een gemiste kans, denken we. Laat ons hopen dat de andere restaurants het op deze manier niet aangepakt hebben.
Het eten was zeer lekker.
Wij hebben genoten van de avond.
We hadden veel meer verwacht van een sterrenrestaurant.
Als eerste hapje werd ons een schotel van een soort mousse met rauwe groenten erin geduwd voorgezet zonder te melden wat het was. Dit was te eten met een plastiek lepeltje uit den Aldi.
Het schijfje rouget bij het voorgerecht was onvoldoende gebakken ( nog...
We hadden veel meer verwacht van een sterrenrestaurant.
Als eerste hapje werd ons een schotel van een soort mousse met rauwe groenten erin geduwd voorgezet zonder te melden wat het was. Dit was te eten met een plastiek lepeltje uit den Aldi.
Het schijfje rouget bij het voorgerecht was onvoldoende gebakken ( nog rauw )
De eendeborst was niet mals met zenuw erin en was bovendien zo goed als koud.
Over de kwantiteit gaan we zwijgen maar zoals gewoonlijk bij dgl restaurants aan de magere kant.
11 euro voor een half glaasje cava en 9 euro voor één tas koffie is ook niet slecht gerekend.
voor ons hoeft het niet meer.
groeten
De gebruikte producten waren van topkwalteit en supervers. Perfecte afkruiding. Wij waren heel tevreden. Wat wel iets uit de toon viel voor een sterrenrestaurant was het eerste borrelhapje (radijsjes, bloemkool e.d.) Dit werd mooi gepresenteerd in een glazen kommetje maar met 4 plastiek lepeltjes. Voor de rest niets dan lof.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Berlare e.o.
Over Lijsterbes
Keuken: Mediterraans, Frans, Vis en zeevruchten
In Restaurant Lijsterbes in Berlare doen ze elke dag hun best om de gasten te verleiden, maar dan met natuurproducten die met de nodige creativiteit zijn bereid. Sorbus aucuparia is de wetenschappelijke naam van de Lijsterbes. Sorbus is Latijn voor vrucht, terwijl aucuporb vogelvangst betekent. De Romeinen gebruikten de oranje bessen van deze boom als lokaas.
Maar er is meer. De Lijsterbes is een inspirerende ontmoetingsplaats waar u culinair kan fijnproeven en interessante mensen leert kennen. Het is een beleving waarbij het gezonde, lekkere eten het bindmiddel van sociaal contact vormt: het startpunt van een open minded food sharing community.