Van Kerstmarkt tot haute cuisine: Beleef het beste van de Belgische Winter!

Geschreven door Kim - Diningcity
Gepubliceerd op 29 november 2023 • Leesduur 4 minuten

Bent u op zoek naar een stad waar u kunt genieten van een betoverende kerstsfeer vol nostalgie? Een bezoek aan een van de talloze kerstmarkten in België is dan een voortreffelijk idee. Er zijn veel prachtige kerstmarkten te vinden in de steden die ons land rijk is. Als u naar Brussel en Antwerpen gaat, zit u altijd goed! Ook de kerstmarkt in de universiteitsstad Leuven is een aanrader. Nostalgie komt tot leven in Gent en Hasselt en ook Brugge heeft veel te bieden. Wij helpen u graag een beetje op weg bij het maken van uw keuze. Tevens hebben wij een selectie samengesteld van smaakvolle en voordelige lunch- en diner tips per stad voor uw kerstbezoek.

Spring naar

Antwerpen

Antwerpen staat altijd hoog op de lijst van must-visit steden, maar tijdens de kerstperiode wordt het genot nog verder vergroot. De binnenstad straalt in prachtige verlichting door de vele winkels die een feestelijke uitstraling hebben. Wandel langs de Grote Markt, de Groenplaats en het Steenplein omgeven door gezellige houten chalets die u bijna naar een wintersportbestemming doen gaan. Als u niet specifiek op zoek bent naar kerstinkopen, zijn de Meir met zijn grote modeketens, de Nationalestraat en de Kloostertstraat dé plekken om te winkelen.

Combineer uw feestelijke uitstapje met een lunch of diner bij een van de bij ons aangesloten restaurants. Kies bijvoorbeeld voor het met 1 Michelinster bekroonde Restaurant Nathan. Eigenaar Nathan van Echelpoel is steeds op zoek naar de balans tussen perfectie en eenvoud, gecombineerd met seizoensgebonden producten van alleen de hoogste kwaliteit. Kom nu zelf op een culinaire maar voordelige manier kennis maken met Restaurant Nathan in Antwerpen. Kies bijvoorbeeld voor een 4-gangen Michelin lunch voor €95,-, reserveer uw tafel via Restaurant Nathan

Meer fan van haute cuisine met een moderne twist? Bistro23, gelegen in het hart van Antwerpen, is een spraakmakend restaurant met een gezellig karakter en open keuken. Wilt u culinair genieten van het 5-gangen Rising Star Diner bij restaurant B23 aan slechts €72,50,-? Maak dan nu uw reservatie! Bistro23

Brussel

In de kerstperiode is Brussel dé plek voor winterpret, kerstsfeer en feestelijke inkopen. De stad herbergt de grootste kerstmarkt van het land, die zich uitstrekt over de Grote Markt, het Sint-Kathelijneplein, de Vismarkt en de Munt. Temidden van het reeds sprookjesachtige historische centrum komt de stad nog meer tot leven met betoverende kerstverlichting en decoraties. Een imposant reuzenrad op de vismarkt dient als blikvanger van veraf en ook kunt u de schaatsen onderbinden (24 november t/m 31 december 2023).

Combineer uw bezoek aan de Brusselse kerstmarkt met een overheerlijk 3-gangen Rising Star diner inclusief een glas cava bij restaurant Atrium aan slechts €50,-. Restaurant Atrium ligt aan de voet van het glazen atriumdak van het Radisson Collection Grand Place in het hart van Brussel. Reserveer nu uw tafel op Atrium restaurant

Toch liever wat uitgebreider dineren? Restaurant Entropy serveert nu een 6-gangen Gault&Millau diner aan €95,-. In het hart van Brussel nodigt chef van de Velde en zijn team u uit om hun intuïtieve en bewuste gastronomische universum te ontdekken. Maak snel uw reservatie en geniet voordelig van een culinaire ervaring na uw bezoek aan de kerstmarkt op Restaurant Entropy

Leuven

Ook Leuven transformeert tot een knusse kerststad met een charmante kerstmarkt, wintertuin en de sfeervol verlichte straten. Dwaal door het historische hart van Leuven en bewonder de prachtig verlichte gebouwen terwijl u langs de vele kraampjes struint. Betreed de wintertuin voor een warme chocolade en bewonder de kerststal, grote kans dat u zelfs de kerstman hier ook tegenkomt! Uiteraard biedt Leuven ook uitstekende mogelijkheden om te winkelen (7 december tot 21 december 2023).

Begin uw dag in Leuven met een fijn 4-gangen Gault&Millau lunch bij Het Land aan de Overkant gelegen in Heverlee tijdens uw december bezoek aan Leuven. Het is een stijlvol en tijdloos modern ingericht restaurant met een lichte, speelse en zonovergoten keuken. Reserveer uw 4-gangen lunch hier Het Land aan de Overkant

Brugge

Het prachtige historische centrum van Brugge, opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO, vormt het perfecte decor om tijdens de decembermaand in de kerstsfeer te duiken. Op de Grote Markt wordt jaarlijks een indrukwekkende kerstmarkt gehouden. Verken ook hier de houten kerstkraampjes, verwarm jezelf met een krachtige jenever of een dampende glühwein, en geniet van smakelijke lekkernijen zoals braadworst (24 november 2023 tot 7 januari 2024).

Moe en voldaan na een dagje Brugge? Sluit uw dag af met een heerlijk 3-gangen Chef’s diner aan slechts €35,- bij de charmante Bistro Den Huzaar in het historische hart van Brugge! Hier kunt u genieten van een warme en authentieke ambiance terwijl u geniet van een heerlijke maaltijd. Maak nu uw reservatie! Den Huzaar

Hasselt

Een wonderbaarlijke ervaring met héél veel gezelligheid, verrassende hotspots en lekker eten en drinken tijdens Winterland Hasselt zijn extra feestelijke 15de editie! Wie winterland zegt, denkt spontaan aan het gezellige Grand Café, de wonderbaarlijke schaatsbaan, de schitterende Spiegeltent en het huis van de Kerstman. Deze 15de editie wordt extra feestelijk, met onder andere Tiroler Fest, de Moose Bar en Versuz On Ice DJ’s die iedere vrijdag het weekend op gang knallen op de ijspiste. Kortom, Winterland Hasselt is ook dit jaar het gezelligste uitje voor jong en oud op het Kolonel Dusartplein in Hasselt! (17 november 2023 tot 7 januari 2024).

Ook dit winterse uitje valt goed te combineren met een overheerlijke 3-gangen Rising Star lunch bij Het Genoegen in het hart van Hasselt! Ontdek de klassieke maar wereldse keuken in dit fraaie 17de-eeuwse pand aan slechts €45,-. Liever dineren? Restaurant Het Genoegen biedt aan slechts €65,- een 4-gangen Rising Star diner. Van kleine proefgerechten tot echte maaltijdgerechten, niets is te gek bij Het Genoegen! U gaat pas naar huis als u genoeg heeft! Reserveer uw 3-gangen lunch of 4-gangen diner hier Het Genoegen

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden