Restaurant De Godevaart in Antwerpen

Over Restaurant De Godevaart

De Godevaart
Sint-Katelijnevest 23 , 2000 Antwerpen

In hartje Antwerpen, nabij de Groenplaats, eet u in stijl in De Godevaart.


Hier eet u niet alledaagse gerechten die uw smaakpapillen zullen weten te overtuigen tot een nieuw bezoek aan dit restaurant. 

Vegetarisch?! De chef heeft een speciaal menu voor u met topproducten zoals burrata en lamsoor. Proef van unieke combinaties zoals ravioli met parmezaan, watermeloen en tomaat.

Een wandeling door het bos. Zitten aan het water. Een schoon verhaal. Culturen, mensen, kleuren. Kunst, ontroering. Wegdromen bij muziek. Een zwoele zomeravond. Liefde, passie, vuur. Proeven, ruiken, voelen, kijken. Inspiratie haal ik uit het leven.

 

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant De Godevaart


6,3

(24 Recensies)


eten

6.2

service

5.8

sfeer

6.9

""

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Pareltje
-

"Matig eten in een kader dat dingend mag moderniseren."

5,0
eten: 4 service: 5 sfeer: 6
Met vier gaan eten, het restaurant verlaten met een gemengd, naar ontevredenheid neigend, gevoel: het standaardmenu was goed maar niet verrassend. Allemaal volgens de regels, maar nergens avontuurlijk of met een kwinkslag. Ik doe hierbij graag een warme oproep om iets te veranderen aan het vegetarisch menu! Geitenkaas met bietjes en truffel met risotto waren beide uit balans (teveel geitenkaas, veel teveel truffel). Jammer genoeg kon het dessert de avond niet redden (de verfijning was hier ver te zoeken). Het klassieke kader en de stijve bediening deed me smachten naar een beetje modern, een vleugje eigenheid en wat rebellie. Er is niets mis met een beetje risico...
-

"Na jaren weer een keertje lunchen bij de godevaart "niet elke verandering is een verbetering"

3,7
eten: 3 service: 5 sfeer: 3
Nette ontvangst, maar weggestopt in hoekje,ondanks dat er nog een stelletje zat in de andere hoek! Lunch zag er op papier prima uit. Voorgerecht "coquilles, vers,dun gesneden, prima Hoofdgerecht Lamsfilet: bord zag er goed uit, maar 3 stukjes waren volgens ons vanmorgen gebraden en voor serveren opgewarmd ( ofwel lauw) en 1 stukje leek vers gebakken, maar kwam zo uit de ijskast ( KOUD) Ober zou kijken wat de keuken kon doen. Maar natuurlijk geen reactie en we kregen het dessert. Vooraf bij reeservering opgegeven dat ik geen chocolade lust maar na 5 min praten kwam de ober met : lust U dan creme brulee? Koffie was goed en wijnkeuze ook. Dus voortaan beter naar recensie kijken en hier nooit meer.
-

".."

8,0
eten: 7 service: 8 sfeer: 9
Heel lekker gegeten, vriendelijk zoals altijd. Topavond gehad.
-

""

5,3
eten: 8 service: 4 sfeer: 4
het eten was prima maar de bediening was enorm stijf en saai, leek beetje of ze er tegen hun zin werkten... onthaal was heel vriendelijk maar die mensen die ons ontvangen hebben , hebben we niet meer gezien eten kwam ook veel te snel hadden aangepaste wijnen en kreeg niet de kans mijn glas op te drinken alvorens volgende gang er was
-

"De Godevaart"

6,3
eten: 4 service: 7 sfeer: 8
Voor mijn verjaardag besloten we gezellig samen iets te gaan eten en wat een leuk idee om dit nog eens naar de Godevaart te gaan. Enkele jaren geleden ben ikzelf hier komen eten met enkele vrienden. Iedereen was het erover eens dat het een schot in de roos was. Helaas kwamen we deze keer van een kale rit thuis. De eerste 2 voorgerechtjes waren zeer goed (carpaccio van St-Jakobsschelpen en gepocheerd eitje met gerookte paling). Helaas zat er bij het 2e voorgerechtje wel een ongaar aardappeltje. Bij mij vriendin was dit gelukkig niet het geval en zoiets kan altijd gebeuren, no harm done. Het 3e voorgerecht was kabeljauw met spinazie en een mousseline saus. Op zich niets mis mee maar je verwacht wel meer van een restaurant met 3 koksmutsen. Bovendien was de vis amper gekruid en dus erg flets. Daarnaast moesten we ongeveer een uur wachten vooraleer we werden bediend. Na navraag bleek dat 1 van de koks ziek thuis zat. Allemaal geen enkel probleem maar dit soort info zouden ze beter op voorhand aan de mensen zeggen om nodeloze frustraties te vermijden. Bovendien hadden de obers blijkbaar ook niet door dat alle wijnglazen ondertussen leeg waren. Dit was ook het geval voor de tafels rondom ons. Het was een erg bizar gezicht dat om te constateren dat op een gegeven moment van de 30 a 40 couverts letterlijk niemand aan het eten was. Du jamais vu. Het hoofdgerecht was helaas nog slechter. Het lamsvlees was erg droog en de groentjes waren niet gaar. Zelf correct klaargemaakt zou dit gerecht ondermaats zijn in een gewone brasserie keuken, laat staan op dit niveau. Om de rit te vervolledigen kregen we nog een dessertje (panna cotta met rode vruchten). Ook hier weer niets mis mee maar totaal ondermaats op dit niveau. Wij hebben alle begrip voor de moeilijkere omstandigheden maar aan het einde van de rit betaal je wel nog altijd bijna 100 euro pp en daar dient iets tegenover te staan. Indien dat niet mogelijk is bel je beter je gasten af. Hiervan wordt immers niemand beter. Aan alle andere reviews te zien is deze ervaring blijkbaar ook geen alleenstaand feit. Gezien de hoge quotering in Gault & Millau kunnen wij ons dan ook niet van de indruk ontdoen dat we een 2e rangs behandeling hebben gekregen omdat wij er waren nav 'Dining with the stars'. Hoe dan ook zien ze mij hier niet snel terug.
-