Restaurant De Godevaart in Antwerpen

Over Restaurant De Godevaart

De Godevaart
Sint-Katelijnevest 23 , 2000 Antwerpen

In hartje Antwerpen, nabij de Groenplaats, eet u in stijl in De Godevaart.


Hier eet u niet alledaagse gerechten die uw smaakpapillen zullen weten te overtuigen tot een nieuw bezoek aan dit restaurant. 

Vegetarisch?! De chef heeft een speciaal menu voor u met topproducten zoals burrata en lamsoor. Proef van unieke combinaties zoals ravioli met parmezaan, watermeloen en tomaat.

Een wandeling door het bos. Zitten aan het water. Een schoon verhaal. Culturen, mensen, kleuren. Kunst, ontroering. Wegdromen bij muziek. Een zwoele zomeravond. Liefde, passie, vuur. Proeven, ruiken, voelen, kijken. Inspiratie haal ik uit het leven.

 

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant De Godevaart


6,3

(21 Recensies)


eten

6.2

service

5.7

sfeer

7.0

".."

8,0
eten: 7 service: 8 sfeer: 9
Heel lekker gegeten, vriendelijk zoals altijd. Topavond gehad.
-

""

5,3
eten: 8 service: 4 sfeer: 4
het eten was prima maar de bediening was enorm stijf en saai, leek beetje of ze er tegen hun zin werkten... onthaal was heel vriendelijk maar die mensen die ons ontvangen hebben , hebben we niet meer gezien eten kwam ook veel te snel hadden aangepaste wijnen en kreeg niet de kans mijn glas op te drinken alvorens volgende gang er was
-

"De Godevaart"

6,3
eten: 4 service: 7 sfeer: 8
Voor mijn verjaardag besloten we gezellig samen iets te gaan eten en wat een leuk idee om dit nog eens naar de Godevaart te gaan. Enkele jaren geleden ben ikzelf hier komen eten met enkele vrienden. Iedereen was het erover eens dat het een schot in de roos was. Helaas kwamen we deze keer van een kale rit thuis. De eerste 2 voorgerechtjes waren zeer goed (carpaccio van St-Jakobsschelpen en gepocheerd eitje met gerookte paling). Helaas zat er bij het 2e voorgerechtje wel een ongaar aardappeltje. Bij mij vriendin was dit gelukkig niet het geval en zoiets kan altijd gebeuren, no harm done. Het 3e voorgerecht was kabeljauw met spinazie en een mousseline saus. Op zich niets mis mee maar je verwacht wel meer van een restaurant met 3 koksmutsen. Bovendien was de vis amper gekruid en dus erg flets. Daarnaast moesten we ongeveer een uur wachten vooraleer we werden bediend. Na navraag bleek dat 1 van de koks ziek thuis zat. Allemaal geen enkel probleem maar dit soort info zouden ze beter op voorhand aan de mensen zeggen om nodeloze frustraties te vermijden. Bovendien hadden de obers blijkbaar ook niet door dat alle wijnglazen ondertussen leeg waren. Dit was ook het geval voor de tafels rondom ons. Het was een erg bizar gezicht dat om te constateren dat op een gegeven moment van de 30 a 40 couverts letterlijk niemand aan het eten was. Du jamais vu. Het hoofdgerecht was helaas nog slechter. Het lamsvlees was erg droog en de groentjes waren niet gaar. Zelf correct klaargemaakt zou dit gerecht ondermaats zijn in een gewone brasserie keuken, laat staan op dit niveau. Om de rit te vervolledigen kregen we nog een dessertje (panna cotta met rode vruchten). Ook hier weer niets mis mee maar totaal ondermaats op dit niveau. Wij hebben alle begrip voor de moeilijkere omstandigheden maar aan het einde van de rit betaal je wel nog altijd bijna 100 euro pp en daar dient iets tegenover te staan. Indien dat niet mogelijk is bel je beter je gasten af. Hiervan wordt immers niemand beter. Aan alle andere reviews te zien is deze ervaring blijkbaar ook geen alleenstaand feit. Gezien de hoge quotering in Gault & Millau kunnen wij ons dan ook niet van de indruk ontdoen dat we een 2e rangs behandeling hebben gekregen omdat wij er waren nav 'Dining with the stars'. Hoe dan ook zien ze mij hier niet snel terug.
-

""

7,0
eten: 6 service: 7 sfeer: 8
(te) kleine porties (cfr. zuinige versiering met gerookte paling) hoofdgerecht met kabeljauw smaakte naar verbrand vel, maar saus maakte veel goed
-

"de godevaert"

5,0
eten: 5 service: 3 sfeer: 7
eigenlijk zijn we teleurgesteld. aperitief van porto was met heel zaksel in het glas, wachttijden tussen de gerechten telkens een uur.gelukkig hadden wij tijd. via een buurtafeltje hebben wij vernomen dat er iemand van het personeel ziek was. kunnen ze dat niet op voorhand aan de klanten meedelen voorgerecht en hoofdgerecht waren ok, maar dessert was niet van hetzelfde niveau, slordig afgewerkt niet veel smaak. ook de rekening klopte niet 45€ aanrekenen i.p.v. de 40€ die aangegeven stond op het papier van de restaurantweek. dit is wel rechtgezet. ik denk dat er nog werk aan de winkel is qua communicatie naar de klant toe, als er iemand van het personeel ziek is verwittig dat op voorhand de klant dat de lunch langer zal duren dan voorzien. jammer!!!! geen goede reclame.
-

"Heerlijke keuken"

8,7
eten: 10 service: 8 sfeer: 8
Heerlijk gegeten met bijpassende wijnen. Zeer goede service. Wij kregen genoeg informatie over het eten en de bijpassende wijnen. Misschien zou de ober iets trager en duidelijker mogen spreken.
-