Restaurant L'épicerie du cirque in Antwerpen

Over Restaurant L'épicerie du cirque

L'épicerie du cirque
Volkstraat 23 , 2000 Antwerpen

L'épicerie du Cirque vindt u vanaf juni 2012 terug op onze gloednieuwe locatie, middenin de levendige Antwerpse Volkstraat, net naast Café Internationale en de biodynamische bakkerij.

Na een mooie zes jaar in de Parijse bistro-sferen op onze vorige plek in de Leopold de Waelstraat was de tijd gekomen voor verandering...

De naam van het restaurant -refererend naar de kruidenier ten tijde van de Antwerpse Hippodroom ('Cirque' in de volksmond), hebben we behouden.  Onze vaste equipe -chef de cuisine Dennis Broeckx, sous-chef Jonas d'Hooge en gastvrouw Ellen Destuyver- werd uitgebreid met enkele nieuwe gezichten in de bediening.

Qua interieur hebben we ons laten inspireren door het pure van Scandinavië.  We kozen voor comfort en elegantie en creeërden bewust meer openheid met blanke muren, organische materialen en veel natuurlijke lichtinval.  Hierop sluit onze stijl van koken naadloos aan: we zweren bij een frisse en hedendaagse produktkeuken, met aandacht voor balans, finesse en kwaliteit en gebaseerd op het wisselen van de seizoenen en de schat aan natuurlijke rijkdommen van eigen bodem.  Hierbij wordt een extra accent gelegd op het gebruik van verse groenten en kruiden.

 

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant L'épicerie du cirque


eten

8.8

service

8.5

sfeer

8.2

"I'll be back"

7,7
eten: 9 service: 8 sfeer: 6
verrassend, en erg lekker, we hebben genoten.
-

""

4,7
eten: 5 service: 4 sfeer: 5
De bediening viel echt tegen. Het menu bleek ook maar het menu te zijn dat anders ook aan dezelfde prijs wordt geserveerd, dus überhaupt geen speciale actie. Het eten was helemaal niet een Michelinster waardig.
-

"L'epicerie du cirque"

4,3
eten: 5 service: 3 sfeer: 5
Fletse smaken, dat ‘aangepaste’ wijnen is niet 1 algemeen, bijkomende prijs. en slechts halve glazen. Gerechten zijn teleurstellend, lekkere ingredienten, weinig creativiteit voorgerecht en dessert) Amuse was zeer lekker, Ondanks Actie, rekening van 220 €, in andere restaurants met een voller buikgevoel en meer geplezierde smaakpapillen naar buiten gegaan
-

" Spijtig...Te duur, te fletse smaken,..."

5,3
eten: 4 service: 6 sfeer: 6
Leuke actie, leek ons een mooie gelegenheid om ook dit restaurant te verkennen. De menu was teleurstellend. Gekozen voor goedkopere producten (bv rode poon) , en de gerechten waren sober ingekleed (hoofdgerecht!, dessert). Ondanks een zéér prijzige afrekening, toch weinig vullend buikgevoel gehad. Ook jammer dat ondanks de 'aangepaste wijnen' elk glas stevig werd aangerekend, en nooit extra werd bijgeschonken.
-

"Een middenklasse zaak"

6,0
eten: 6 service: 6 sfeer: 6
Het eten was gewoon lekker maar ook niet meer. Het vegetarisch voorgerecht was nogal flets van smaak. Positief vind ik dat er naast aangepaste wijnen ook aangepaste bieren en zelfs sapjes te krijgen zijn. Hetzelfde bestek moest je gebruiken bij verschillende gerechten.
-

"ongedwongen sfeer - lekker eten "

8,7
eten: 10 service: 8 sfeer: 8
fijne menuselectie & interessant door de keuze tussen aangepaste wijn / bier of sappen ; ongedwongen sfeer & gerechten komen vlot
-