Restaurant Huis de Colvenier in Antwerpen

Over Restaurant Huis de Colvenier

Huis de Colvenier
Sint Antoniusstraat 8 , 2000 Antwerpen

Huis de Colvenier in hartje Antwerpen is een echte smaakmaker met als motto klasse en kwaliteit. Reeds 17 jaar is het restaurant gehuisvest in een triomfantelijke patriciërswoning in de Sint-Antoniusstraat.

Eet je liefst in een zuiderse logiasfeer versierd met sierlijke fresco's of tussen het eeuwige groen van de wintertuin? Of misschien ga je liever klassiek tafelen in één van de renaissance kamers van deze patriciërswoning met sierlijke luchters, statige schouwen, krakend parket.

Patrick Van Herck zweert bij een Franse keuken die hij met een aangeboren creativiteit een eigen identiteit geeft. 

Zijn kaart volgt de seizoenen, maar asperges, langoustines en amsvlees blijven de vaste waarden van het huis. Dagverse producten zoals ganzenlever, exclusieve vissoorten, wild en huisbereide desserten staan op het menu. 

Bespreek jouw menu met de Chef tijdens jouw aperitief in de wijnkelder. Het voorgestelde menu verkorten of verlengen, jouw geprefereerde wijn kiezen, jouw voorkeur voor vis,... de chef en zijn personeel vervullen jouw wensen graag.

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant Huis de Colvenier


8,1

(243 Recensies)


eten

8.2

service

8.1

sfeer

7.9

"Superrrr"

9,3
eten: 10 service: 10 sfeer: 8
We hebben een heerlijke middag gehad. Het begon met een aperitief in de wijnkelder. Mooie omgeving, lekker muziekje, hapje, drankje. Daarna van een heerlijk driegangenmenu genoten. Aangezien we een reservering hadden via restaurantweek was de prijs/kwaliteitverhouding helemaal goed. Met onze wensen werd goed rekening gehouden. De bediening was professioneel en zeer vriendelijk. De omgeving is klassiek. Ik houd ervan: mooi tafellinne, mooi bestek en serviesgoed. Kortom: hier komen we zeker terug.
-

"Chef insatisfait de tout et ne parlant que de la valeur de ses produits"

4,7
eten: 6 service: 6 sfeer: 2
Pour nous, le souci est que rien n'est sur une carte, ni les apéros, ni les vins, pas de carte de plats, aucun prix... pas d'autre apéro que champagne, porto ou verre de vin blanc (et encore, il a fallu le demander et on nous a dit qu'ils allaient voir ce qu'ils avaient...), le chef se plaint d'entrée du système "dining with stars" et vous averti que ce sera un menu "moins bien" si on persiste à vouloir la formule "dining with stars". Par la suite, il vient à la table, non pour parler de ses plats, mais des prix et de la valeur des produits. Il se plaint des clients qui veulent être vus en terrasse, mais qui ne fréquentent pas son jardin... Bref, soirée plombée. Et, en prime, une erreur "bizarre" de 40€ dans le décompte (où l'on découvre le prix de l'eau du robinet, qui vaut de l'or, et des apéros....). Nous n'y retournerons pas, malgré le cachet de la cave à vins et du filet de cerf parfaitement cuit.
-

"Huis de Colvenier"

8,0
eten: 8 service: 8 sfeer: 8
gisteren 6 april gaan eten in de Huis de Colvenier was buiten gewoon lekker een echte aanrader de chef een hele goede uitleg geven aan ieder tafel een babbel gaan maken En op het personeel niets op aan te merken allemaal even vriendelijk
-

"Ronduit slecht"

2,0
eten: 2 service: 2 sfeer: 2
Zeer arrogante kok. We hadden menu dining with the stars besteld. Aan tafel kwam de kok ons vertellen dat er ook nog een duurder menu was. Toen we vroegen wat het verschil was wist de kok ons enkel te vertellen dat dining with the stars menu voor degenen is wie zich het duurdere menu niet kan veroorloven. Op de vraag waarin het menu inhoudelijk verschilt kon hij geen antwoord geven. Gerechten waren flauw en niet origineel. Bediening was ook ondermaats. Zeer duur restaurant voor povere bediening en keuken.
-

"Wederom subliem"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Ontvangst vriendelijk en naar de sfeervolle kelder aperitieven. 4 gangen lunch met een wit en rood wijntje en bruiswater om dan toch ook een niet alcoholisch drankje er bij te hebben. Rustig tafelen zonder enige druk en voldaan afsluiten met een dank woordje van de patron en zijn vrouw om de visite.
-

"Niet voor herhaling vatbaar"

2,7
eten: 2 service: 3 sfeer: 3
De bediening was wel ok. Maar dit ervaar je ook in een goede pizzeria. Eten was allesbehalve memorabel. Je voelde heel hard dat er beknibbeld was op het menu. We komen zeker niet terug en we raden het ook niet aan.
-