Restaurant Osteria Michele Leuven in Leuven

Over Restaurant Osteria Michele Leuven

Osteria Michele Leuven
Tiensestraat 23 , 3000 Leuven

 
Eigenaar Michele groeide op in Sicilië. Hij kent het zuiden van Italië als zijn broekzak. Het land, de mensen ... en de smaken. Michele is trouwens specialist van de hele Italiaanse gastronomie. Want hij trekt er elk jaar meerdere keren op ontdekkingsreis. Om van elke streek de parels te proeven. Om ze mee te nemen, en om u ervan te laten genieten.

In de keuken staan voor u Alfonso en Roberto, twee neven. Pure Italianen. Zij verdienden hun sporen aan de kust van Napoli en in Piemonte. Van hen krijgt u écht Italiaans eten. Eenvoudig, maar ook altijd origineel.

Bij een authentieke keuken horen dagverse producten. Uw groenten haalt het restaurant dagelijks op de vroegmarkt. Het vlees komt van een lokale boerderij die zweert bij slow food. Bovendien is Alfonso een meesterlijke kok. Zijn vleesbereidingen zijn echte aanraders.

Ook de Italiaanse streekproducten zijn vers. Michele laat ze overvliegen. De burrata of de buffelmozzarella op uw bord rijpten de dag ervoor nog bij de kaasboer. Truffels als de ‘bianchetto’ of de ‘nero pregiato’? Wijnen, olijfolie, kaas en charcuterie? Ze komen allemaal uit Italië...

Osteria Michele valt in de smaak. Bij de klanten. Bij de guide Michelin en bij Gault Millau, die de osteria een erkenning gaven. En het restaurant kreeg ook een bekroning vanuit Italië zelf.

Osteria Michele draagt met trots het keurmerk van de ‘Ospitalità Italiana’. Met die prijs onderscheidt de Italiaanse kamer van koophandel kwaliteitsvolle Italiaanse restaurants in het buitenland. Italianen weten de weg naar de Osteria dus te vinden. Net als iedereen die van kwaliteit houdt.
 

 

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant Osteria Michele Leuven


8,6

(43 Recensies)


eten

8.8

service

9.0

sfeer

8.1

"Goed maar niet meer."

7,3
eten: 7 service: 7 sfeer: 8
De bediening was goed en op onze vraag mochten we aangeven wanneer we graag het volgende gerecht van het 4-gangen avondmenu wilden. Helaas waren er een aantal schoonheidsfoutjes zoals ontbrekend bestek en kaarsjes op een aantal tafels en letterlijk te afgemeten wijn per glas . Ook het lievelingsgerecht van de 2 dames naast ons , die speciaal daarvoor gekomen waren , was er niet. En de tiramisu die voor iedereen voorzien was in het menu , was wegens de "middagdrukte" niet gemaakt. Dit is op zijn minst heel eigenaardig te noemen voor een restaurant waar het meestal druk is en dat toch al een tijdje open is. Dus ons lijkt dat de planning en organisatie eens moeten herzien worden zodat de klanten niet met die kleine ergernissen in hun maag blijven zitten maar in de plaats daarvan lekker kunnen genieten van tiramisu of andere specialiteiten waar ze naar ze zo naar uitgekeken hadden.
-

"lekkere maar koude avond onder 4 vrienden"

7,7
eten: 10 service: 6 sfeer: 7
zeer lekkere Italiaanse keuken! een van de beste mozarella's ooit. spijtig genoeg een aantal negatieve punten die het minder gezellig hebben gemaakt : bediening in het engels. enkel 4 gangen menu aangeboden aan 45€ per persoon . het ergste was dat door werken in of naast de restaurant het zeer koud was binnen en lekker eten maar het 2 uur koud hebben is niet gezellig. spijtig dat dit de beoordeling van de kwaliteit moet beïnvloeden, maar het was er over.
-

"osteria - lekker maar weinig"

8,7
eten: 9 service: 9 sfeer: 8
zeer lekker gegeten - bediening was zeer vriendelijk maar we zijn met honger van tafel gegaan
-

"Perfect!"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Super kerstsfeer! Zalig! Enorme vriendelijke bediening. Nieuw en tof interieur. Heel lekker gegeten! We hadden een gezellige avond, waarvoor dank aan het hele team! Wij komen graag nog eens terug.
-

""

8,3
eten: 8 service: 8 sfeer: 9
wij (een groepje van 7) werden heel goed ontvangen ; misschien omdat we met zoveel waren, hebben we nogal lang moeten wachten op onze gerechten (zelfs in die mate dat tafels die na ons hadden besteld, voor ons werden bediend) ; we hebben toch wel heel lekker gegeten ; zeker voor herhaling vatbaar
-

"nog niet overtuigd"

7,0
eten: 7 service: 7 sfeer: 7
Leuk kader, heel gezellig. Het menu op zich was lekker, maar heel basic. Het hoofdgerecht was wel heel lekker en origineel. Voor- en nagerecht waren echt zeer basic. Hadden er iets meer van verwacht. Zeker omdat het hier ging om een rest waar je nog extra moest betalen voor de lunch.
-