Restaurant Maison Thirion in Hoogstraten

Over Restaurant Maison Thirion

Maison Thirion
Gelmelstraat 6 , 2320 Hoogstraten

In het centrum van Hoogstraten vindt u in de Gelmelstraat 6 een oud herenhuis met de statige naam ‘Maison Thirion’, het voormalige woonhuis van de gelijknamige burgemeester van de stad tijdens de jaren 1947 tot 1954. Het restaurant dankt zijn naam aan deze man aangezien hij dezelfde waarden, in verband met kwaliteit, stiptheid en doorzettingsvermogen hanteerde als Chef Jeroen en gastvrouw Daisy.

Jeroen Moernaut genoot een koksopleiding aan het VTI Spijker te Hoogstraten en draagt samen met Daisy De Decker vriendelijkheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Beiden bezorgen ze de gasten een aangenaam restaurantmoment. In de huislijke sfeer, met zitplaats voor 30 gasten, presenteert de chef kleine maar indrukwekkende kaart waarin hij steeds met dagverse producten werkt. Alles wat u bestelt wordt van begin tot einde in eigen huis bereid.

Ook bij drukke momenten behouden ze dezelfde standaard. Op deze momenten kan de wachttijd een beetje oplopen, daar zij alles à la minute met liefde en verse producten bereiden. Wanneer u echter een heerlijk gerecht geserveerd wordt, bent u dit al snel vergeten.

 

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant Maison Thirion


9,2

(43 Recensies)


eten

9.4

service

9.4

sfeer

8.9

"Fantastische culinaire ontdekking!"

9,3
eten: 10 service: 10 sfeer: 8
Tijdens de Restaurantweek bezochten we - voor de eerste maal - "Maison THIRION". Vriendelijke ontvangst en bediening van de gastvrouw Daisy en gezellig interieur. We kregen een menu vol aangename verassingen. Eerst een lekkere amuse-gueule. Als voorgerecht kregen we wildpaté, waar mijn man normaal gezien niet voor te vinden is. Nu wel! Licht, verfijnd en lekker. Het hoofdgerecht was ook een topper: Fazant met een overheerlijke saus, Fondant aardappels en knolselder. Chef-kok Jeroen had er een heerlijke roulade van gemaakt, lekker sappig en vol smaak. We proefden dat de kok met vakmanschap en passie kookt! Als nagerecht: een dessert met allerlei creaties met vanillechocolade, wat me normaal gezien volledig koud laat. Deze keer niet dus! Het was vol smaak en geraffineerd. We hebben echt genoten van het heerlijke menu en de gezellige sfeer. Restaurants met deze graad van smaak en verfijning vindt men jammer genoeg te weinig terug.Hier komen we met plezier terug!
-

"Lekker!"

9,3
eten: 10 service: 10 sfeer: 8
Zeer vriendelijke bediening, heel erg lekker gegeten.
-

"fantastische beleving"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Wat een geweldige ervaring! Bij het binnenkomen werden wij enorm enthousiast onthaald door een hele lieve gastvrouw, die ons een tafeltje voor 2 liet kiezen. Het restaurant op zich is heel smaakvol ingericht, knus en gezellig. Doordat het niet al te groot is, is de rustige en gezellige sfeer meteen ook gegarandeerd. Alle gerechten, vanaf amuse tot dessert, werden met veel zorg en - naar ons gevoel - veel passie gemaakt. Het verrassingsmenu (4-gangen) heeft ons van begin tot einde enorm gesmaakt. De bijpassende wijnen waren ontzettend lekker en de perfecte keuze bij de gerechten. Telkens kregen we een korte, maar goede uitleg, zowel over het gerechtje, als over de wijn. Wij waardeerden het ook dat de chef het hoofdgerecht zelf aanbracht en hierbij een woordje uitleg gaf. De gastvrouw was supervriendelijk en volgde alles perfect op. Aanrader! Dit jonge koppel verdient het om een ster te krijgen! Wij komen zeker nog terug.
-

"Culinair orgasme in Hoogstraten"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Het perfecte ontvangst door een sympathieke gastvrouw, het eten wordt als schilderijtjes gepresenteerd. Gastronomie met een grote G. Een aanrader
-

"Geweldige ontdekking!"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Wij waren hier voor het eerst en hebben een fijne avond gehad. We kozen voor het 5-gangen menu, vanaf het hapje vooraf tot de koffie was alles tip top verzorgd en zeer lekker, vooral het tussengerecht mag een extra vermelding krijgen, de handgepelde garnalen waren overvloedig aanwezig, ook alle andere gerechten waren zeker in orde. De bijpassende wijnen bevielen ons ook goed en werden regelmatig bijgevuld. Proficiat aan Daisy en Jeroen van Maison Thirion, steeds bereid om een babbeltje te doen en bij alles een professionele uitleg, jullie doen dat prima, doe zo verder.
-

""

9,3
eten: 10 service: 10 sfeer: 8
Voor de tweede maal gaan eten tijdens de restaurantweek. Het eten was weer overtreffelijk en de borden waren schilderijtjes .Topchef. De bediening en het onthaal door de gastvrouw was weer tiptop in orde. Doe zo verder en wij komen zeker nog langs.
-