Restaurant De Kleinen Bistro in Malle

Over Restaurant De Kleinen Bistro

De Kleinen Bistro
Antwerpsesteenweg 190 , 2390 Malle

​In dit modern ingerichte restaurant maken Thari De Pooter (gastvrouw & oud-leerlinge van hotelschool Ter Duinen in Koksijde) en Lawrence Elliott, die chef is in de keuken, hun droom waar.

Door diverse stages bij onder andere Wout Bru ** in Eygalières en Paco Guzman in Barcelona zit dit jonge horecakoppel vol nieuwe ideeën waardoor zowel de gerechten als de presentatie ervan op een iets nieuwere manier gebeuren.
De kleinen Bistro is een gezellig, klein restaurant met 30 zitplaatsen. Thari & Lawrence hebben zeer bewust gekozen voor een beperkte kaart
(4 voorgerechten – 4 hoofdgerechten & 4 desserts), aangevuld met een suggestiemenu waar er met de seizoenen gewerkt wordt; zo kan versheid gegarandeerd worden. Uiteraard werd er rekening gehouden met ieders smaak en is er voor ieders wat wils.


Bij dit menu, of ook gewoon à la carte worden telkens de wijnen zorgvuldig samengesteld. Zo krijgt elk gerecht zijn perfecte begeleiding, aan een zeer correcte prijs.
Voor de liefhebbers : wij hebben een assortiment van 14 verschillende gins, telkens op de juiste manier geserveerd , met een aangepaste tonic, vraag ernaar! 

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant De Kleinen Bistro


9,1

(346 Recensies)


eten

9.2

service

9.4

sfeer

8.8

"Een echte verwen-ervaring!"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Mijn vriendin en ik lunchten gisteren heerlijk bij De Kleinen Bistro in Westmalle. Allereerst was het fijn dat dit op maandagmiddag kon. Toen ik verwittigde dat we door overmacht een halfuurtje later zouden zijn, werden we daarvoor bedankt. Er werd ons ook meteen bevestigd dat de kok rekening gehouden had met de voedselallergie van mijn vriendin. Hiervoor had hij meerdere ingrediënten aangepast, waarvoor dank! Eenmaal aangekomen werden we hartelijk verwelkomd door een uiterst vriendelijke gastvrouw, in een sfeervol interieur waar reeds meerdere tafeltjes bezet waren. De tafeltjes staan voldoende ver van elkaar, zodat je er in alle privacy kan praten. We startten met een alcoholvrije aperitief van het huis op basis van citrusvruchten en rozemarijn, een aanrader voor Bobs en Bobettes! Toen begon het eetfestijn. Ieder hapje van ons viergangenmenu was heerlijk, puur van smaak en origineel. En werd steeds vakkundig geserveerd. Zalige verwennerij! En er was nog tijd om een praatje te maken met de gastvrouw, en met haar opvolgster in mini-formaat ;-)! Wij besloten alvast om hier zeker terug te keren! Hartelijk dank aan de kok en zijn echtgenote, we voelden ons enorm verwend!
-

"Lekker"

7,3
eten: 7 service: 8 sfeer: 7
Het voorgerecht was te zwaar en te winters, de rest was lekker maar niet zo heerlijk als voordien. De wachttijden waren echt onaanvaardbaar: meer dan een uur wachten tussen elke gang. Lekkere wijntjes en goede bediening.
-

"Heerlijke bistro"

9,0
eten: 10 service: 9 sfeer: 8
Alleen maar superlatieven voor de kleinen bistro. Heerlijk tafelen, superlieve gastvrouw, flexibel menu, lekkere wijntjes. Alleen de muziek was een beetje storend.
-

"Zalig etentje bij De Kleinen Bistro"

8,7
eten: 10 service: 8 sfeer: 8
Het eten was heerlijk en de bediening efficiënt door 2 supervriendelijke dames. Het tempo van de opeenvolging van de gangen was top, en dat bij een volledig volzet huis. De maaltijd was superlekker, de porties prima van grootte. Ik ben een vleeseter maar dacht toch even, tiens, varkensschouder dat is nu toch geen vleessoort dat ik meteen verwacht bij een dergelijk etentje. Maar het was een héérlijk stuk vlees, het smolt in mijn mond. Totaal niet droog zoals varkensvlees soms kan zijn. Sfeer: de zaak is vrij klein, zoals de naam het zegt. Volledig volzet. Inrichting leuk maar niets speciaals, wat voor ons ook totaal niet hoeft. Ik heb één opmerking: de wijn die ingeschonken werd was echt te weinig per glas. Het liken wel proevers porties. Ik nam een aangepast wijnpakket ter waarde van 20 €. Dat is niet te veel, maar de 2 glazen wit en 2 glazen rood waren telkens samen maar één glas en dan kom je aan 10€ per glas wat wél veel is. Maar dat is dan ook het enige wat ik op te merken heb. Eerlijkheidshalve meld ik erbij dat er bij de kaas ook nog een borreltje kwam. De aperitief maison was trouwens ook voortreffelijk.
-

"Topavond !!"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Het initiële idee van een driegangenmenu werd al snel omgezet naar een viergangenmenu toen we op de kaart zagen welk gerecht er bijkwam...geen seconde spijt van gehad! De mix van smaken en texturen was weer subliem. De wijn was zorgvuldig uitgekozen en paste perfect bij het eten. De bediening was zoals steeds zeer vriendelijk, de toelichting en afkruiding aan tafel zeer duidelijk en verzorgd. De gezellige sfeer die gecreëerd wordt door de juiste verlichting en aankleding van de ruimte, maakt het plaatje helemaal af. Kortom, het was weer een topavond!!
-

"Gewoon top. "

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Super gerechten. Heel mooi gepresenteerd. Top bediening en lekker wijntje. Echte aanrader.
-