Huis de Colvenier

Frans | €€€
8,2 (370 reviews)
87% aanbevolen

Wat 370 mensen zeggen over Huis de Colvenier

8.2 Gebaseerd op 370 reviews. 87% van de gasten raden dit restaurant aan.
Eten
Service
Sfeer
Schrijf een review en deel je foto's

"Matigheid troef, behalve de prijs..."
3.7 Keuken 3 | Service 5 | Sfeer 3

Iedereen heeft er ongetwijfeld zo één, dat ene restaurant waar je al zo veel goeds over hebt gehoord, maar waar je nog niet geweest bent. Voor ons was dat Huis De Colvenier.

Met hoge verwachtingen betraden we dan ook het statige herenhuis... Helaas zouden onze verwachtingen niet worden ingelost, het begon nochta...

Lees hele review

Iedereen heeft er ongetwijfeld zo één, dat ene restaurant waar je al zo veel goeds over hebt gehoord, maar waar je nog niet geweest bent. Voor ons was dat Huis De Colvenier.

Met hoge verwachtingen betraden we dan ook het statige herenhuis... Helaas zouden onze verwachtingen niet worden ingelost, het begon nochtans goed: we werden vriendelijk verwelkomd en vlotjes begeleid naar de imposante wijnkelder waar we konden plaatsnemen aan een glazen tafel waarop enkele borrelhapjes (kaas, olijven) stonden. We kregen een verrassend lekker glas cava, en de avond kon beginnen.

Toch kregen we al snel het gevoel in een "fabriekje" beland te zijn: de chef kwam redelijk kort en snel vragen wat we wilden eten en stelde ons zijn Valentijn-menu voor. Van een gezellig praatje met de chef was er geen sprake. In tegendeel, de chef zoefde van de ene tafel naar de andere en we kregen snel snel een ongeïnspireerde amuse; terwijl we deze amper binnen hadden stond een ober al klaar om de schoteltjes weg te halen. Ook van onze cava mochten we blijkbaar niet te lang genieten, we moesten immers naar onze tafel want andere gasten stroomden toe voor hun "gezellig" onthaal.

Op weg naar onze tafel passeerden we de open keuken die er netjes, maar klein uitzag. We namen plaats in een ietwat ouwbollig interieur. Op onze tafel stond een potje met een klimplant waarvan de takjes vervelend genoeg ofwel rond je glas of in je bord slingerden. De tafel was gedekt met zilveren bestek en porseleinen onderborden die beide duidelijk hun beste tijd achter zich hadden. Een vriendelijke jongeman bracht ons een warm broodje, maar gaf ons geen keuze betreffende het soort broodje dat we wensten, voor een restaurant dat klasse wil uitstralen zijn deze "details" toch belangrijk vinden wij.

Onze eerste gang van het menu kwam er al snel aan (sint-jacobsvruchten op zalf van advocado) en op dit gerecht, noch de bijpassende witte wijn die hierbij geschonken werd, was iets aan te merken.

Vervolgens kwam een lekker soepje met skrei. De jongeman die ons onze gerechten bracht was trouwens duidelijk nog in opleiding en leek opgelucht als hij de ingrediënten van onze gerechten foutloos had afgehaspeld. Wel alle lof voor zijn duidelijk meer ervaren collega die met een zekere charme de wijn kwam bijschenken en ons voor de rest van de avond zou bekoren met zijn kundige aanpak. Toch kon ook hij onze ontgoocheling niet temperen toen het hoofdgerecht kwam.

Ondanks de zilveren stolp had dit gerecht weinig elegants; een niet al te appetijtelijk stukje schoudervlees (veel vetrandjes) in een banale saus in combinatie met wat puree. De fletse rode wijn die we bij het hoofdgerecht kregen was daardoor ironisch genoeg bijpassend.

Het dessert dat volgde was al even ontnuchterend in zijn banaliteit. Toen vervolgens de koffie met zoetigheden kwam was onze ontgoocheling compleet; slechts een handjevol snoepjes (cuberdon, orangette,...) en een heel gewone koffie.

Voor 100 euro per persoon, wijn inclusief, zou dit een erg scherpe prijs zijn in een klasse zaak. Huis De Colvenier heeft echter deze prijs kunnen hanteren door op, voor ons, essentiële zaken te beknibbelen. Eén vrouw in ons gezelschap is zwanger, en dronk dus geen wijn. Toch werd ook zij de volle 100 euro aangerekend.

Alles in acht genomen hadden we voor hetzelfde geld ergens anders in Antwerpen minstens even gezellig en veel lekkerder en verfijnder gegeten. En dat is altijd een teleurstellende conclusie.

Jan op 17 februari 2014

"Alles perfect."
7.7 Keuken 7 | Service 8 | Sfeer 8

Alles perfect. Van het binenkomen tot het afrekenen.

Phaedra De Winter op 03 februari 2014

"Subliem!"
6.3 Keuken 7 | Service 6 | Sfeer 6

Subliem!

Maaike Christiaens op 27 januari 2014

"Mijn vrouw en ik dineerden op Nieuwjaar samen met onze ouders"
8.7 Keuken 7 | Service 9 | Sfeer 10

Mijn vrouw en ik dineerden op Nieuwjaar samen met onze ouders. De website liegt niet, het was echt een unieke belevenis waar we nog lang zullen van genieten. Doe zo verder Patrick en team.

Dirk De Greve op 20 januari 2014

"Dit is een heel mooie locatie en het diner is van de beste kwaliteit."
9.3 Keuken 10 | Service 8 | Sfeer 10

Dit is een heel mooie locatie en het diner is van de beste kwaliteit. Maar het is vooral de bediening dat ik kan appreciëren in Colveniers. De kok was ijverig om ons een woordje uitleg te geven en legde ons echt in de watten?

Sara De Vries op 15 januari 2014

Plattegrond Alle restaurantdeals in Antwerpen e.o.

Toon telefoonnummer

Over Huis de Colvenier

Keuken: Frans

Ervaar een unieke beleving in restaurant Huis de Colvenier in Antwerpen. Huis De Colvenier verrast zijn gasten dagelijks met een gastronomisch menu op basis van marktverse producten. Meer dan alleen een heerlijk diner bezorgen zij u een buitengewone belevenis. Reeds 30 jaar ontvangt chef-kok Patrick van Herck gasten in zijn restaurant. Zij waarderen zijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

De Chef begeleidt u naar zijn open keuken waar iedereen welkom is om even in de potten te kijken. Een smaakvolle kabeljauw die vakkundig gefileerd wordt terwijl de fond zachtjes pruttelt op een klein vuurtje en de sous chef à la minute krachtig een sabayon klopt. De geur van zoete desserts, oogstrelende gerechten en het ritmisch getik van de fouet. Voor elke gastronoom smaakt dit als een amuse.

RESERVEER RESERVEER
Alle restaurantdeals in Antwerpen e.o.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden