Citytrip Antwerpen

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 04 november 2022 • Leesduur 4 minuten minuten

De bladeren krijgen weer de prachtige herfstkleuren, de temperatuur daalt en een paraplu hebben we wat vaker nodig. Een perfect moment om een bezoek te brengen aan de prachtige stad Antwerpen. Geniet van de historische gebouwen, winkel de mooiste herfst kleding in het centrum of zoek de warmte op in de musea. Maar het belangrijkste van al, het eten. Wij vertellen u alles wat u wilt weten over een citytrip naar Antwerpen en bij welke restaurants u het lekkerst kunt dineren.

Spring naar

De mooiste bezienswaardigheden in Antwerpen

Het centrum van Antwerpen is compact. Dit zorgt ervoor dat verschillende bezienswaardigheden op een goede wandelafstand zitten. Start bijvoorbeeld bij de Grote Markt. Bekijk hier de prachtig versierde gildehuizen, het indrukwekkende stadhuis en de welbekende Brabofontein. De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal kunt u als u zich omdraait al zien staan. De kathedraal heeft een toren van maar liefst 123 meter. Binnen hangen bijzondere kunstwerken van Peter Paul Rubens. Ook het station is een prachtige bezienswaardigheid. Als lopen te vermoeiend wordt is het ook erg leuk om de stad te verkennen op elektrische stepjes.

De meest indrukwekkende musea van Antwerpen

Antwerpen is ook rijk aan prachtige musea, zoals het Museum aan de Stroom (MAS). Verreik hier uw kennis over de belangen van de haven van Antwerpen en haar unieke scheepvaart collectie. Of ga langs bij de oudste drukpers van de wereld, namelijk het Museum Plantin-Moretus. Daarnaast vindt u aan een middeleeuws pand bij de vrijdagmarkt de bibliotheek uit 1640. Kortom, genoeg musea om uw dag en kennis te verrijken.

De Belgische keukens in Antwerpen

We zullen verschillende restaurants aan u voorstellen aan de hand van de keuken waaruit ze serveren. Zo beginnen we met de typisch Belgische keuken, wat goed past bij Antwerpen. Zo hebben we in het kloppende hart van Antwerpen restaurant Ardent, waar ze passievolle en vurige gerechten serveren. Heeft u meer goesting in grootmoeders keuken, dan bent u bij Restaurant Bizie Lizie aan het perfecte adres. In een authentiek historisch gebouw in het oude bruisende stadscentrum, biedt restaurant De Peerdestal veel mogelijkheden en verschillende keuzes in vlees –en visgerechten.

Proef de Franse keukens in Antwerpen

Heeft u voorkeur aan de Franse keuken? Ook daarvoor hebben wij genoeg opties. Ervaar bijvoorbeeld een unieke belevenis bij restaurant Huis de Colvenier in Antwerpen. Hier wordt u verrast met een gastronomisch menu op basis van marktverse producten. Ook kunt u luxueus dineren bij Restaurant Kommilfoo*, gelegen aan de Vlaamse Kaai in Antwerpen. Hier tovert de chef eigentijdse gerechten op tafel met gebruik van de nieuwste technieken. In de Harmoniewijk in Antwerpen vindt u tegenwoordig Restaurant Joyau, hier wordt u uitgedaagd om nieuwe gerechten te proeven van de smaakvolle menukaart.

… En zo nog veel meer opties!

Nog zin in een andere keuken of een ander restaurant? Geen zorg, bij DiningCity hebben we een heel ruim aanbod aan andere restaurants in Antwerpen. Met ruim 50 andere restaurants weten we zeker dat er een geschikt restaurant tussen zit waar u kunt dineren na een heerlijk dagje in de prachtige stad Antwerpen. Mocht dineren niet uitkomen, bekijk dan eens ons aanbod aan lunch menu’s! Wij wensen u alvast een hele goede ervaring toe!

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer (020) 486 67 29 of per email via hello@diningcity.nl.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden